Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



31 augusti, 2008

Absoluta måsten

I morgon ska jag ringa arrendenämnden, länsstyrelsen och en jurist. Vill det sig illa, förlorar vi Paradiset. Jag har ont i magen och tårarna bränner bakom ögonlocken. För mig är det inte bara en plats, det är så mycket mer.

Hur gör man?

Sexton grader ute, regnet hänger i luften och jag får inget, absolut inget ur händerna.
Jag verkligen avskyr detta.
Jag vet att det lätt, för lätt, blir så här och ändå lyckas jag inte styra upp min sega tillvaro.

Det är ju bara att ta sig samman....
Jovisst, hade bara varit så, så hade jag gjort det, tro mig.

mutter, mutter....

Får väl se om det blir bättre, när nu jag muttrat av mig här.

NU går jag ut med hunden.
Det lär i alla fall göra honom glad.

30 augusti, 2008

Vattenpölar



är sann lycka...

28 augusti, 2008

Upptäckt

Jag har först denna höst (!) upptäckt att det är dåligt med höstblommor i rabatten.
Varför har jag inga astrar, höstanemoner eller dahlior att glädjas åt? Så har det varit i flera år... fattar inte vad jag tänkt på. Det är ju för sjutton på sensommaren och hösten jag garanterat är hemma.

Alldeles nyss fyrades det av ett skott i skogen alldeles nära oss och där med det skottet försvann lusten att gå ut. Projektet motionera ordentligt tar paus idag också. Igår spöregnade det och efter en inre strid vann mitt bekväma jag, så det blev inget då heller. Skogen kryllar av svampplockare och dem kan jag hantera, men skyttar... då stannar jag här. Vad jagar man nu förresten? Råbock?

Fredag i morgon... det känns bra.

26 augusti, 2008

Ännu mera höst

Jag bara älskar nyponens röda färger.
Jag sliter fortfarande med i tid och ordentligt.
I dag blev det mest i tid...
*****************
Och nu över till något helt annat, som de säger i radion...
Tips på en riktigt bra vädersida: www. yr.no.
Här kan man klicka sig fram till mer detaljerad information och samtidigt lära sig lite norska.

25 augusti, 2008

Första höstveckan?

Nu börjar skolan på riktigt utan schemabrytande inslag. Vi ska fördjupa oss i en av de bästa läroböcker som finns: Kartboken. Vi ska så småningom inrikta oss på Asien och Kina. Det kommer också att handla om studieteknink, högläsning, Ett hjärta till Maria och repetition av tyska ord. Mina sjuor brukar faktiskt komma ihåg en hel del av den tyskan de lärt sig under en timma i vecka i sexan, men de tror det inte själva. Ja, så ser min arbetsvecka ut. Hur ser er ut?
Jag ska också inrikta mig på i tid och ordentligt...
På begäran: Gerda, något större och framför allt tyngre. Detta var den bästa bilden jag lyckades knäppa. Hon far som jehu genom huset och börjar också bli en riktig utekatt. Hon vill gärna vara ute på nätterna, men det får hon inte, inte än.

22 augusti, 2008

Trött

Alldeles väldigt trött efter en och en halv vecka på jobbet. Nu har vi i alla fall börjat på riktigt med alla nya (72) elever och det känns bra.

Bjuder på en rubrik ur dagens lokaltidning: Kommunen varnar för badande i Flian.
En sådan rubrik sätter onekligen i gång fantasin.

Nu, eller ja i morgon, ska mitt nya diciplinerade liv börja. Det liv som innebär att jag gör saker i tid, lägger mig i tid och motionerar ordentligt varje dag eller nästan varje dag, dvs varannan dag.
Det innebär, har jag insett, mindre tid vid datorn. Å andra sidan kanske jag kan hinna lite på någon rast på jobbet.
Oddsen för att jag ska klara detta? Tja, frågar jag familjen, så tror de inte så mycket på mig, så nu är det upp till bevis.

19 augusti, 2008

Kvällsnöje

Gerda och jag surfar runt lite på nätet. Hon ligger på min ena axel och spinner makalöst högt. Det är lite tungt numera, hon är ju inte jätteliten längre. Rätt som det halkar hon ner i tangentbordet. Då kan det hända spännande saker på skärmen. I kväll har vi läst några bloggar och tittat på skor. Att köpa skor har varit en last. Numera äger jag inte så många par, men lusten till skor finns kvar. Jag har hittat två par: ett par för dryga femhundra och ett annat par för en tusenlapp. Jag vill ha båda paren, men det går ju bara inte... och tusen kronor för ett par skor... då måste de vara något utöver det vanliga.

Alldeles nyss ringde äldsta dottern: Du ,mamma, nu ska jag lyssna på Moneybrother, alldeles gratis...

Möjligheterna till spontan kulturkonsumtion kan jag sakna. Det tycks som om jag måste ha god framförhållning för sådana utsvävningar numera. Så jag funderar just nu på om Pontare tolkar Sinatra i slutet av september kan vara något och kanske Peter Carlsson och Blå Grodorna i november. Jag skulle gärna gå på en Moneybrotherkonsert också.

Informationsutbyten


Kan man olja käkarna? Nu har jag pratat, pratat och pratat i dagarna två.
(Förtydligande: Jag inte bara pratat; jag har lyssnat också)
Bara sex samtal kvar, sedan kan vi börja på riktigt.
Det ska bli riktigt skönt.

18 augusti, 2008

För balansens skull

Här kommer ett smaskigt kakrecept, det behövs efter allt motionerande ;)

Kolakaka

Kaka
200 gr smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
Blanda följande:
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smält smöret i en tvåliters kastrull, rör ned socker, sedan äggen och sist mjöl-kakaoblandningen.
Häll i en form, ca 20x35 cm, med smörat bakplåtspapper.

175 grader, ca 15- 20 minuter

Glasyr
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 gram mörk blockchoklad

Blanda allt i en kastrull, värm och vispa hela tiden tills det tjocknar, ca 10 minuter. Det ska bubbla.
Ta av kastrullen, när glasyren tjocknat, lägg i 100 gr smör eller margarin. Rör tills smeten är glansig , bred över kakan, strö på flagad mandel.
Ställ kakan i kylskåp 1½ - 2 timmar innan servering.

Ta under tiden en powerwalk, så att du kan äta av kakan ;)

17 augusti, 2008

Kontinuitet (eller konsten att skjuta saker framför sig)

och diciplin...
Kondition är färskvara sägs det och just den regelbundna aktiviteten är viktigast har jag förstått.
Så då går jag ut nu då, trots att det regnar.
Jag vill egentligen inte alls, men hunden blir lycklig och jag förmodligen nöjd efteråt.

Uppdatering av begreppet dränkt katt. Numera bör det heta dränkt panter.

Pålitlig?

Går det att lita på SJ?
Nä, inte det minsta.

Yngsta dottern är på väg hem eller borde vara på väg hem från Malmö.
7.11 skulle tåget ha lämnat stationen, men så är inte fallet. Just nu 8.42, står de fortfarande på stationen och vet just inte så mycket mer än att det är något fel. (Det kan ju vem som helst räkna ut.)Inte ett ord om när de ev. kommer i väg, hur det kommer att fungera med byten och anslutningar osv. Hon har rätt till besked senast fem minuter innan hon skulle ha bytt i Nässjö, alltså om en dryg kvart.

Visst hon får pengarna tillbaka, men hon lär inte hinna till jobbet i tid och hela dagen bara försvinner. Förlorad arbetsinkomst... tar SJ ansvar för den också? Det handlar inte om att hon snålat med tidsmarginalen. Tre timmar borde väl räcka?

Detta är inte första gången SJ drabbar dottern och för en människa som ALDRIG kommer försent är detta värre än både pest och kolera.

Uppdatering
Ganska precis två timmars försening blev det och tjugo minuter försent till jobbet.

16 augusti, 2008

Städdag

Idag blir det städning för hela slanten, ute som inne. Misstänker att det kommer att kännas i musklerna om några dagar. Lika bra att röra på sig nu, för veckans tre första dagar kommer jag bara att sitta. Nitton nya "egna" elever = nitton samtal.

Lycka i dag är att solen skymtar (jo,det är sant) , lax till middag och barnbarns besök.

15 augusti, 2008

ZZzzz

I natt vid halv ett-tiden
började bondemannen slå vallen här utanför.
Det tog några timmar.


Det är inte lätt att vara bonde
och inte granne heller.

14 augusti, 2008

Mycket medeltid

Igår var vi här och idag är det världspremiär . ( Den här länken gäller nog inte länge, men jag menar andra filmen om Arn).
Efter förra årets besök på Gotland under medeltidveckan börjar jag fundera på hur långt detta kan dras, innan medeltiden känns helt utvattnad. Detta är säkerligen en väldigt ytligt reflektion; men mycket medeltid är det överallt och väldigt ofta.
( Bilderna är från Gotland)

12 augusti, 2008

Sista semesterdagen


Första arbetsdagen i morgon 8.30 - 22.00 . Jodå, den är slut 22.00.
Eftermiddag och kväll ägnas åt gemensamma aktiviteter. Det blir säkert jättetrevligt. Jag har faktiskt inte träffat en endaste arbetskamrat på hela lovet, så vi har mycket att prata om.
Frågan är bara: Hur ska jag komma upp i tid på torsdag? Det bästa med loven är ju de lååånga förmiddagarna. Ibland kan jag vara klädd till klockan tolv, men det är inte ofta.
Det är bara att inse att väldigt snart börjas det igen, schemalivet, där jag styrs hårt av klockan och alla tidspassningar.
Så nu ska jag bara njuta de sista timmarna av lovet.
Lite senare:
Njuta, jorå : Jag stryker och stryker och packar. Snart har jag kommmit i kapp. Två veckors tvättuppehåll är kännbart, när det kommer till strykningen. Idag är det så kvalmigt att det inte ens går att tänka några rediga tankar under strykningen. Jag mest "tjostar".
Mellan strykplaggen tittar jag på OS och sitter vid datorn, om jag inte packar åt dottern som ska i väg till Malmö på torsdag. Hon kan packa själv, men jobbar mycket in i det sista, så snälla mamman gör det istället.

10 augusti, 2008

Augustibilder

För dem som orkar....













Vi hade fint väder i flera dagar. Oftast regnade det som mest på nätterna och det gjorde det möjligt att ta tillvara på tiden på ett lagom långsamt sätt. De här bilderna har både make, dotter och jag tagit. Digitalkameran är en välsignelse, men det blir många många bilder och det krävs diciplin att sovra bort . Bilderna är som vanligt klickbara.

Hemma igen!

Vederkvickt och med en nyvunnen insikt om att jobbet börjar redan (!) på onsdag. Jaja, inte så mycket att orda över, utan jag tvättar vidare och hoppas hitta min pärm innan dess. Jag misstänker att den fortfarande ligger i ryggsäcken... Återkommer med ett bildinlägg , när jag läst i kapp på alla bloggar.