Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



26 september, 2010

Testing, testing...

Ungerskt lejon
Märkligt den här bilden vände inte på sig! Nu följde jag mallen, men jag är nästan säker på att jag gjorde likadant med förra bilden.

Strumpor på

Höst, det är helt säkert. Inga värmande solstrålar, utan kall vind som letar sig in under jackan. Jag letade faktiskt fram vantarna idag. Att frysa om händer och fötter, gör att hela jag fryser.
Fryser gör nog mina pelargoner också, så de ska få flytta in idag. Jag har inte riktigt löst var jag ska placera dem. Elva krukor i varierande storlek ska stå någonstans, där det är tillräckligt ljust och tillräckligt svalt. Det blir till att knô ihop dem. Någonstans.
Jag hade planer på att använda min kompdag i morgon till att åka till Halland och klippa gräset, men jag känner att behöver spara på krafterna. Över 50 mil för att klippa en liten gräsmatta... nej det får vara. Min kraftreserv är väldigt liten just nu. Jag tror inte att jag är sjuk, men att det krävs mer kondition för att orka, så det får bli mitt nygamla måste. Jag börjar idag med handboll; Systerdöttrarna spelar hemmamatch och handboll är ju konditionskrävande :)

Så här vacker är inte hösten än. Jag undrar  varför bilden vänder på sig...

Nya redigeraren och jag får nog träna länge innan vi kommer överens, men jag antar att vi är flera om frustrationen så vi kan väl hjälpas åt. Bilden är fortfarande felvänd när jag förhandsgranskar...en ful ram fanns det också... hrmm. Detta inlägget var mest en test, jag ska nog kika på mallen jag fick av Elisabet.

23 september, 2010

Snart helg

Jag andas ut och betraktar kvällens måne, allt medan lungorna fylls av höstluft. Att andas in ren luft och känna hur hjärnan rensas, gör underverk för humöret och orken. Jag har fortfarande mycket att rätta, men det kommer ju en helg ... Just till i morgon behöver jag inte stressa med det, för vi har studiedag. Vi ska ägna oss formativ bedömning, bra, men mycket att tänka annorlunda kring.
Just nu känner jag mig mer stressad över Bloggers meddelande om den förbättrade redigeraren och att den gamla varianten bara finns kvar under begränsad tid. Jag är nog en aning teknikfientlig.

21 september, 2010

Det är mycket nu...

Sånt här roar jag mig med nu: rättning , budgetförslag som såklart innebär neddragningar, konsekvensbeskrivningar osv... Förra veckan och den här händer en hel del utöver det vanliga, som tar tid i anspråk. Jag ska t ex alldeles strax åka i väg i ruskvädret för att ta emot en långväga gäst, från Pakistan, ja han kommer inte direkt därifrån, men ni förstår. Sådana här planerade saker utanför ramschemat innebär att jag jobbar mer och då kallas det fenomenet förskjuten arbetstid, dvs jag ska kunna skjuta tillbaka övertiden vid något annat tillfälle och ta lite ledigt, dock inte från lektioner. Det är ju inte precis så att de tillfällena yppar sig så ofta. Systemet är inte särskilt smidigt.
I mitt huvud och i min kropp känns det redan som november. Det är tur att helgerna finns och att vi får fina dagar som gör att åtminstone jag går ner i varv, andas lite lättare och känner att trycket i käkpartiet lättar något. Fyra dagars arbetsvecka och tre dagars ledigt känns just nu väldigt lockande.
Ha en fin vecka! Jag lär nog inte hinna med några besök alls och det känns trist.

18 september, 2010

Trädgårdslördag










Tänk att man kan bli så glad över lite sol!

Iakttagelse

I går hörde jag det igen, att idrottande tjejer uttrycker sig väldigt väl när de intervjuas. Det finns naturligtvis undantag, men jag tycker nog att de oftast är mer välformulerade och ger utförligare svar. Ställer journalister andra frågor, eller beror det på uppfostran, eller är urvalet av idrottande tjejer annorlunda?

16 september, 2010

Dagens ord

Schleten , läses lämpligast på västgötska för att få den rätta tyngden.


Återkommer i morgon när vi räknat skolvalsrösterna. Dessvärre är det inte frågan inte om någon röstar på det där partiet, utan hur många...

12 september, 2010

Pladder

Nu ska jag bara
dra och vika lakan,
packa väskorna , jo de är två,
plantera om två hängiga hibiskusar,
bestämma mig för vilken lunchlåda jag ska välja, nästan lika svårt som att bestämma sig för parti. Fiskgryta eller kalops det är frågan.
Skriva morgondagens måstelista,
sedan får det bli kväll


Jag hoppas att intresseklubben noterar.

11 september, 2010

Det är höst hos mig

Familjen trana letar mat. De går alltid i flock mamma och pappa vakar oroligt och vid minsta störning lyfter de.





Äpplen dunsar dovt
blåmesar och talgoxar letar sommarens sista flugor
bruna löv här och var på gräsmattan,
som fortfarande växer.
Blommorna i sommarkrukorna börjar se ledsna ut,
bonden har slagit sista vallen
och fältet har gått från mättat grönt till ljust grönt.
Tranorna borde väl ta sig söderöver,
men ungarna kanske inte är klara för den färden än.
De har gått här hela sommaren
och nästan blivit en del av familjen.

Maken klipper gräset och hundarna far som tokar i trädgården
medan katterna vilar inne på varsin säng. De har ju haft nattpasset.

Så är det hos mig en lördag i mitten av september

09 september, 2010

Fått på mailen...

Känsliga personer bör kanske inte fortsätta att läsa


En dag i framtiden

Göran Persson är död och kommer till paradiset där han möts av S:t Per. S:t Per är lite förlägen men hälsar honom försiktigt välkommen.
- Tack! sade Göran. Jo, jag tänkte nog att jag skulle hamna här!
- Mjah, sade S:t Per. Du har ju på det stora hela uppfört Dig mycket anständigt och i betraktandet av Din barndom och så vidare så bestämde vi oss för att vi gärna ville ha Din själ här. Men förstår Du, vi har inte så mycket erfarenhet av framträdande vänstermän..
- Jaja, det blir bra. Sade Göran. Släpp in mig bara!
- Jamen, ser Du, sade S:t Per, det var lite konkurrens om att få tag i Dig.
Faktiskt blev vi tvungna att göra ett litet avtal med djävulen...
- AVTAL MED DJÄVULEN! utbrast Göran förskräckt.
- Det är inte så farligt, sade S:t Per, men han menade att de flesta av Dina vänner ändå bor hos honom, så vi avtalade att Du får lov att tillbringa ett dygn i Helvetet och ett i Himlen. Sedan får Du välja var Du vill vara resten av evigheten.

Göran protesterade en del men avtalet var på plats.
Så S:t Per visade honom en hiss, de sade farväl och på återseende om ett dygn och Göran tryckte på "Helvete".
Han körde nedåt mycket länge och hissen stannade vid en stor svart port.
Han ringde på och ögonblickligen öppnade djävulen själv för att ta emot honom.
- Göran! Gamle vän, kom in! hälsade Satan och Göran steg på. Här stod han då, på en gigantisk övertäckt golfbana.
En massa av hans gamla regeringskamrater gick runt och spelade golf.
Banan var perfekt. Det var mycket varmt men små lättklädda djävulspigor serverade kalla drinkar. Göran spelade hela dagen och på kvällen hade Erik Lallerstedt (som också hade dött tidigare) lagat en gigantisk buffé med massor av feta läckerheter.
Innan Göran visste ordet av så var dygnet över och det var dags att åter åka till Himlen.

Då han kom in i Himlen var han mycket eftertänksam men också här var han varmt välkommen.
Han fick änglavingar och en harpa. Resten av dagen spatserade han från moln till moln och hörde fåglarna sjunga och åt friska frukter från träden.
Senare åt han en lätt, god och kalorisnål middag. Han kände att det fortfarande kurrade lite i magen när han gick och lade sig.
Det hade varit rätt tröttsamt att lyssna på harpspelet och han saknade sina gamla kamrater från partiet.

Nästa morgon berättade han om sitt beslut för S:t Per, han skulle välja Helvetet.
S:t Per försökte övertala honom att stanna men han var bestämd. Han ville tillbringa resten av evigheten med sina vänner.
S:t Per gav upp och ledde honom till hissen. Då han åter ringde på den stora svarta porten var Satan lika snabb att öppna men nu var dock golfbanan borta och det enda som syntes var miljoner av människor som vred sig av plågor i den eviga skärselden .
- Men! sade Göran. Var är golfbanan, var är drinkarna, brudarna och maten?
- När Du var här var det valtider, sade Satan. Nu har Du röstat på oss...



************************************************************************



08 september, 2010

Temadagar

Höstens första temadagar börjar i dag. Så mycket planering och fixande med material, grupper och tider att jag precis bara hinner jobba, äta och sova. Vi har sedan några år temadagar om demokrati på hösten. I år blir det fokus på valet, så klart ( jag kräks snart på valmanifesten ) och på rättvisa, ansvar och solidaritet. I år arbetar vi kring Pakistan. Här vill det till att tänka några varv extra för att göra sådant som engagerar och ger eleverna en större insikt, men jag tror vi fått ihop det.
Återkommer med bloggbesök när jag tagit mig igenom detta. Det finns en fredag långt där borta .

05 september, 2010

Strålande

En helg att bevara i minnet, när det är november, mörkt och kallt. Härlig krispig sensommar eller höst, det beror på hur man väljer att se det. Att se solen stiga upp är underbart.

Det blommar än, men kalla nätter gör nog att de knoppar som finns inte kommer slå ut.

Utsikt från köksfönstret. Visst är det fint med älgar, råddjur och tranor utanför huset som hemma, men jag fördrar en utsikt som denna. Lördagen innebar loppisbesök. Vi var sannerligen inte de enda som planerat in detta. Många människor var det och väldigt välorganiserat, så jag klarade en dryg halvtimma. Jag har numera väldigt svårt att trängas längre stunder. Jag blir less, trött och yr.

I kön innan avspärrningarna släpptes kunde vi lyssna på musik. Just det inslaget ökade på trivselfaktorn. Skönt att slippa skvalmusik ur högtalare.

Många fyndade. Det tur att vi har olika synpunkter på vad ett fynd är.

Damen här fick hålla hårt i sitt fynd, för det fanns många som kastade lystna blickor på detta fordon.


Resten av dagen ägnades i långsam takt åt trädgården. Hösten är underbar. Jag mår bra av höstfärger.

Jag fyndade också. Det behövs ett lagom stort eller litet bord i stugan. Ett bord att ställa kaffemuggen på när jag läser. Jag har letat ett tag och igår hittade jag det. Det behöver fixas till lite.

Så här ser det ut efter första strykningen. Jag ska strax ut och måla igen.


Kvällen avslutades med att vi såg halva Här är ditt liv. Gästen gillar jag men programledaren har jag fortfarande svårt för.

03 september, 2010


Sommarhorisont, nästan som nu.

Och havet

Hösthorisont
Det ligger där, nästan blankt.

Solen glittrar i horisonten
och jag känner bara ro.

Så känns det när livet är som bäst.

Det enkla livet.