Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.14 mars, 2010

Visit

Rävbesök har vi numera varje dag. Hittills har vi kunnat se fyra rävar i vår närhet. Om det är en enda av dem som obekymrat besöker vår gård eller om de växlar har vi ingen aning om. Hundarna och katterna uppskattar inte besöken. Jag tycker de är rätt vackra.

10 kommentarer:

Eva H-höjden sa...

Vilken härligt tjock päls!!!!

reneesfotoblogg sa...

Ingen skabb där inte! Så grann!
mvh R

Annika sa...

VÄÄLDIGT vacker, och så välmående. Kan tro att hundar och katter inte tycker om dem. Alls!

Amber sa...

Förstår att det blir ett himla liv på husdjuren när en vilding dyker upp i deras revir, som de ju redan delar dessutom. Och inte hjälper det att det är en vacker vilding.

Såg att du är klar med dina omdömen. Lyckost. 560 prov att rätta och profiler att upprätta för alla elever - sedan kommer utvecklingssamtalen, för min del. Pust.

Men det blir väl sommar i år också - åtminstone datummässigt...

Budapest på våren. Mycket kastanjer, vill jag minnas. Härligt!

LindaLotta sa...

Hade jag suttit inomhus hade jag också uppskattat sådana besök, men om jag varit ute när de kom vet jag inte hur jag hade tänkt...
Men så otroligt vacker den är!!

Lena sa...

Eva: Den är riktigt fin

Renée: Tur är väl det!

Annika: Jag bekymrar mig mest om katterna. Den passerade våra hundgårdar med hunadr i på 10 meters håll...Hundarna var vansinniga.

Amber: Precis så och de vilda djuren är inte särskilt rädda för våra tamdjur heller.

Omdömena klara för den här terminen, hälften av samtalen kvar och 25 nationella prov uppsatser ligger och väntar. Vi delar på rättningen på vår skola. Jag rätar uppsatser i två år och det tredje har jag allt det andra.
Hur tänker ni kring rättningstiden? 560 prov låter väldigt mycket. Det är väl ändå inte meningen att tre fyra veckor av sommarlovet ska gå åt till att bara hämta sig från allt vad vårterminenen innebär

Elisabet sa...

Gärna en räv på tomten, bara den inte äter upp sigge nilsson till lunch ...

Inte det minsta rädd skulle jag bli ., om däremot en älgtjur stod på gräsmattan .., eller en björn .., skulle jag nog kanske fundera på om jag inte borde vaska golven i stället?

Lena sa...

Linda: Jag är nog mest rädd om katterna och rävarna är väldigt rädda för oss människor.

Elisabet: Älgar har vi också av och till och de är liiite stora och rätt respektingivande. Björn, varg,vildsvin och ormar ser jag ogärna i trädgården eller förresten i min närhet.

Lisette sa...

Just igår hade vi besök av en stor härligt tjockpälsad räv här också. Men jag hann inte få fram kameran tillräckligt fort. Alice upptäckte den givetvis och så liten hon är lyckades hon dock skälla iväg den- en bit upp i backen där den satte sig och glodde lite retligt på henne där hon stod bakom sitt staket!Jag tycker inte att de är så där snygga. Jag tycker att de är JÄTTESNYGGA!

Lena sa...

Lisette: Det är något speciellt att bo nära djuren och naturen. Förstår att Alice skäller, det gör våra vildar också. Mycket...