Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.04 mars, 2009

Vårljus

Vaknade i morse av att solens strålar blänkte i kakelugnens plattor. Även om det inte är sol just nu, så är det ett annat ljus. Luften känns annorlunda, fåglarna hoppar runt, kvittrar och inspekterar holkar och katterna kan inte bestämma om de ska vara ute eller inne.

En som också gärna är ute är hunden. Han såg till att motionera sig ordentligt igår. Han försvann efter några rådjur och var borta i fem timmar. Jag brukar ha jättekontroll på honom, men i går brast det uppenbarligen. När sånt här händer (det är inte ofta, senaste var det för 1½ år sedan) så blir jag så orolig. Tänk om han fastnar någonstans, tänk om han blir påkörd eller förorsakar en bilolycka. Jag tror att det gick väl igår, att han inte var på vägen, utan i skogen. I dag har jag en rätt trött hund här hemma. Detta till trots, ska vi nog mäkta med en promenad ändå i dag.

10 kommentarer:

em sa...

Ja, visst är det härligt - och det droppar från taket. Min uppfart är som en rodelbana och gummistövlar är bästa fotbeklädnaden.
Margaretha

Christina sa...

Oj, fem timmar! Det var inte lite det!
Jag trodde inte schäfrar drog iväg så pass länge :o

Här i Bergslagen har vi massor av snö kvar, men dagarna blir längre och ljusare. Snart är det april:)

Humlan sa...

Tänk om man kunde ha en kamera med på rymlingarnas äventyr, verkligen få se vad de har för sig där ute på egen hand (/tass)...

Evas blogg sa...

Ja det är ett annat ljus nu, ett härligt sådant. Jisses så orolig jag skulle ha varit, fem timmar är lång tid när man inte vet var ens hund befinner sig.

Panter sa...

Margaretha: Gummistövlar på rodelbanan - det låter livsfarligt!

Christina: Jorå, somliga... Jag har idag sett (spåren) hur han täckt av vår skog i alla möjliga riktningar, så jag tror inte han varit ute på vägen. Det tar på snön här - härligt, men visst är det ljuvligt med ljuset!

Humlan: Precis, jag skulle bra gärna vilja veta var han var och hur många gånger han hörde mig...

Eva: Visst ger ljuset hopp!
Jag var så orolig. Idag hade han nog lite träningsverk, för ivern var inte riktigt lika stor, trots att vi hade älg inom spår och hörhåll.

LindaLotta sa...

5 timmar?!
Jag hade varit jätteorolig :(
Skönt att det blev färdigjagat så han kom hem igen :)

reneesfotoblogg sa...

Så ska man var vänlig och berömma dom för att dom kommit hem enligt all expertis på hunduppfostran.
När man helst skulle vilja...morra åt dom.
Peppar, peppar som den gårds- och vakthund Bonzo är så går han inte från gården.......än.
mvh R

Panter sa...

Linda: Det var jag. Just nu vankar han här och har full koll på alla (7 st) rådjur som finns här utanför...

Renée: Du, morrade var precis vad maken gjorde och hunden gick alldeles självmant till hundgården, så han vet. Vi har hundhus (med golvvärme) och hundgård får jag väl tillägga, så att ingen tror att han stod ute och frös. Han fick torka till lite innan han fick komma in.

Anonym sa...

Nu sitter jag i alingsås och förundras över deras lokaler. jag dock inte bestämma mej om jag tycker om dem eller ej. Men det känns som om de haft mer pengar än vi att göra av med.
syster yster

Panter sa...

Kör hem försiktigt nu!