Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.07 januari, 2010

Trög börjanIdag, alldeleles snart, ska jag åka iväg till jobbet. Vi börjar förmiddagen med samverkansmöte; organisationsförändringar... Det är precis lika laddat, svårt och okul som det låter. Sällan blir det till det bättre, men det är ingången nu med, att det ska bli bättre för de flesta.

Jag ägnade nästan hela dagen åt papper i går. Att rensa och sortera pärmar dammar och det kliar fortfarande i ögonen. Gerda dök glatt i pappershögarna och jag tror vi får kontrollera säckarna, innan de far för vidare befodran mot återvinningsstationen. Den här gången ska det bli klart. Jag har bestämt mig. Skrivet så här verkar det ju ordningsamt och ordentligt, men de som känner mig vet ju att jag är mästarnas mästare på att skjuta upp till morgondagen.

Det är faktiskt bara 11 minusgrader ute och det känns numera överkomligt. Vintern har varit det bästa med det här lovet, sedan kommer nog sovmornar på god andra plats. Det känns tungt att gå upp vid sex igen.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Min termin började bra med ledig torsdag... jag har i alla fall gått över gatan och tittat in i lärarrummet för att kolla om jag mindes rätt med kakansvar på måndag. Det gjorde jag. Såg inte en enda lärare... alla har kanske ledig torsdag? :)

Londongirl sa...

Började också idag....suck!

Vi har fått en ny rektor förra terminen och nu ska här omorganiseras. Jag brukar faktiskt tycka att det kan vara spännande och utvecklande men den här gången känns det inte alls så. Kanske för att hon (chefen) bryter upp en organisation som alla trivs med och är stolta över....även hennes närmaste chefskollegor (biträdande rektorer)

Lena sa...

Bloggblad: Bra dag att börja med då. Kakansvaret, det är viktiga skaer. Vilken tur att du har koll.

Londongirl: Jag är inte heller emot omorganisation, men det ska göras med eftertanke och är det pga ekonomin, då ska man stå för det och inte mumla något om pedagogik. Hoppas ni hittar er väg. På vårt möte kändes det väl som om vi tog två steg framåt, för att snabbt ta ett tillbaka.

Turtlegirl sa...

Gillar Din bild på frostiga trädet! Underbart vackert.

Jag har inte kommit mig för gå ut och fota vintervädret för det har varit för kallt....
Men ska bli av någon dag. Bara måste ju det!

Lena sa...

T-girl: Träden är så vackra nu. Det är nästan lika underbart som när löven spricker ut. Kallt är det . Just nu har vi minus 21 grader. Det inbjuder inte till fotografering.

barazile, livpåIrland sa...

Hejsan, hoppas det är ok att jag lämnar kommentar. Jag gillar bilden av det stora trädet, alldeles vitt av frost!
Jag är lärare själv, på Irland, det är roligt att läsa i din blogg lite om lärares liv i Sverige.
Kika gärna in i min blogg om du har tid!
liz, livpåIrland