Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



25 april, 2010

Glädjeämnen

Att mitt och många andras arbete ventileras fram- och baklänges och att det ofta är med negativa förtecken är ingen nyhet, men lite för sällan lyfts det positiva. Här är ett exempel som nästan fick mig nästan tårögd, kanske inte för språket,men för tankarna och viljan att berätta.

Kärlek är något stort som alla människor behöver. En älskande som man kan lita på och söka tröst hos, känna närhet och få en att känna att man betyder någonting för någon och dela sin glädje med. Har man ingen att älska så kan det kännas tomt att inte ha någon att komma hem till och att få dela sitt liv med. När jag ser ordet kärlek så tänker jag på glädje, omtanke, närhet, familj och alla de positiva saker i kärleken, men något som man kanske inte tänker på när man hör ordet är alla negativa saker kärlek kan innebära. Sorg när kärleken tar slut, den kanske inte vara hur länge som helst. När den ena i relationen inte känner glädje, omtanke, närhet och alla de där sakerna, då kan allt bara kännas hopplöst och som om man aldrig kommer att få känna någon kärlek mer. Att livet är som en ballong som blivit stucken av en nål och aldrig går att blåsa upp igen.


6 kommentarer:

Amber sa...

Men gulle, vilken fin text. Rörande. De kan, de där tonåringarna! Påfallande många kan riktigt bra. Då blir man lycklig och glad och tycker det eviga trälandet betalar sig. I annat än pengar, vill säga. Ja, eller...

Lena sa...

Precis så!

Turtlegirl sa...

Så vackert skrivet!

Måste vara gripande få sitta och läsa deras rader.

Så sant så! Kärlek är så viktigt!

Annika sa...

Jamen det var väl rikigt fint skrivet...
Förstår att du nästan kände dig rörd så du läste den texten.

Londongirl sa...

Berörande! Visst blir man berörd eller hur av hur de faktiskt kan formulera ner sina tankar sådär.

Tack för att du delar med dig!

Lena sa...

Alla: Visst känns det i hjärteroten.