Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.30 december, 2010

PladderVi begav oss då häromdagen mot det stora varuhuset och vi köpte inga värmeljus, men väl servetter...
och lite annat. Vi har varit på väg några gånger för att handla skåp och pryttlar till badrummet, men vädret har stoppat oss. Så blev det nästan den här gången med. Större delen av vägen ,12 mil enkel resa, for vi i dimma, stundtals verkligen tjock. Värst var det på hemvägen, mörker och dimma är ingen hit. Jag ville egentligen avstå, men dottern stod på sig. Nu så här efteråt är jag glad, för det blir fint i badrummet, men jisses vad spänd jag var i nacke och rygg, när vi kom hem. Nu väntar vi bara på elektrikern, som skulle komma i mellandagarna och de är ju inte slut än, men rätt snart. Jag hoppas han menade det här året...

Annars gör jag mest ingenting. Jag är duktig på att få dagarna att gå. Det stressar mig en aning, det ska jag medge, men jag bestämde att jag skulle vara ledig i en vecka (onsdag till onsdag) och det har jag varit. Nu är det väl dags att så smått ta i tu med det där som ligger och väntar. Minusgraderna håller sig på en rimlig nivå, så en längre promenad blir det fram på dagen. Dagens "största" problem är middagsmat. Ingen här hemma har fantasi eller inspiration. Inte ens de där få standardrätterna, som vi tar till när vi inte kommer på något, lockar. Middagsförslag någon?

Nu ska jag lämna datorn, som är en stor tidstjuv och göra som jag tänkt, beta av på listan och gå den där promenaden. Men först en kopp kardemummakaffe!

Uppdatering
Ingen elektriker i dag heller...

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här ska också drickas kaffe. Vi har tittat på ett sååå intressant program från finska YLE, om människor som pilgrimsvandrar.

Ytterst tänkvärt.

Annika sa...

Kardemummakaffe är så gott!!
Inte klokt vilken väg ni har till IKEA, det är inte precis nästgårds. kan fatta att du var öm och spänd i rygg och axlar när ni var lyckligt hemkomna igen.
Gott Nytt År!!!

Lena sa...

Elisabet: Att just ge sig den där tiden till eftertanke är nog väldigt viktig och vi gör nog det för sällan tror jag.

Annika: Bästa kaffet! Vi har två Ikeavaruhus inom ungefär samma avstånd, så det är lagerhållningen som avgöra vart vi far. Nu hoppas jag att det inte blir några långfärder framöver. Gott Nytt År!

Londongirl sa...

Här kommer tips på lite vardagsmat...

Köttfärsbiffar som man blandat i soltorkade tomater (från burk) och mosarellaost...blir saftiga och goda biffar som man kan ha till vad man vill...pasta eller potatis.

Eller köp en bit Västerbottensost och kräftstjärtar i burk...någon god sort som ligger i lag du vet och gör en paj....det blir gott ihop. Superenkelt. :-)

Äh det här var kanske inte så mycket till tips...men ett försök i alla fall.

Skönt att det gick bra med bilfärden till och från i detta väder och väglag i alla fall.

Ha en bra kväll!

Lena sa...

Londongirl: Tack! Här är det nämligen stiltje när det gäller mat.