Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.27 juni, 2011

Inte helt ovanlig

lånad bild

men idag såg jag min första steglits. Efter att ha lyssnat på kvittret på vår cd med fågelsång inser jag att vi helt säkert har en eller två ganska nära. Förutsättningarna är bra, för häromkring finns det gott om åkertistel. Tyvärr.

Nu har jag tagit av mig klockan och semestern kan börja. Utöver allt som skulle göras efter skolslut tillkom en "liten" detalj: alla skulle flytta sina arbetsplatser. Det kallas kompetensutveckling i skolans värld. Jag har ägnat nästan två hela dagar att gå igenom vad jag samlat på mig under 14 år vid samma skrivbord, ett stort skrivbord och många hyllor därtill. Nu har jag bytt arbetsrum och skrivbord och faktiskt lyckats slänga en hel del. Under hösten ska jag gå igenom det på nytt, ett hyllplan i veckan, för jag kan helt säkert slänga ännu mer.

Nu ligger en hel sommar framför mig, nåja det är ju snart juli och jag funderar som bäst på hur jag ska hantera ledigheten.  I morgon ska jag i alla fall rensa rabatter, plantera lite och grilla framemot kvällen. Jag ska försöka att undvika att grilla mig själv, men det är härligt med kanonväder i några dagar. Om andan faller på så kanske jag gör lite saft längre fram i veckan.  Jag ska bara försöka komma i håg att det tar längre tid än vad jag tror och att det alltid är mycket kladdigare än vad jag föreställer mig. Jag saftar inte så ofta och minnet är kort.

Böcker och film.. nej det lockar inte just nu. Hjärnan måste vila lite.

2 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Det låter alldeles underbart!

Tankevågor sa...

Vad roligt att ni har Steglits hos er! Jag har inte sett den på många år.
Vi hade den nere vid mitt barndomshem i Nynäshamn men hos oss i Stockholm eller skärgården har jag aldrig sett den.

Rensa rabatter låter verkligen energiskt i denna värme! Här blir det inte så många knop gjorda. Är hemma i lägenheten och tvättar några maskiner. Alldeles fel dagar verkar det som eftersom sommarvärmen slog till. Längtar ut till havet igen.