Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.26 juni, 2011

Vattenblänk

Foto: Hanna

Jag gillar vattenblänk och solsken. Idag skiner solen och livet känns genast bättre.
Lite skrämmande är att det efterlängtade sommarlovet börjat och att jag vet att det försvinner i en väldig hast. Det är en trixig balansgång det där att varva ner, njuta långsamhetens lov och ändå känna sig nöjd med ledigheten när höstterminen börjar. Nu ska jag jobba på måndag också, men sedan tar jag av mig klockan.

5 kommentarer:

mossfolk sa...

Ja, det där är jättesvårt och jag är jättedålig på balansgången. Planerar antingen in hur mycket som helst och är helt trött efter ledigheten... eller försöker att varva ner och ta det lugnt vilket efteråt resulterar i ett visst missnöje med att ledigheten bara försvunnit på ett nästan omärkbart sett.
Fina bilder hon tar, dottern!

Bloggblad sa...

Samma här. Men jag brukar försöka få undan i mina skräpställen medan jag fortfarande har ångan uppe, väldigt snabbt går jag sen ner i dvala och får inget gjort, och då har jag svårt att njuta. MEN - jag märkte förra året att båtresor var bra. Där kan jag inte ha dåligt samvete, för jag kan inte ha med mig nåt att göra. Då blev det lite lättare att vara effektiv under hemmadagarna.

Lena sa...

Mossfolk: Du beskriver på pricken hur det är.
Det är bra att kunna låna bilder :)

Bloggblad: Så är nog min tanke , att jag måste hålla i gång innan koman sätter in. Jag får helt enkelt skärpa till mig, så tänker jag i och för sig ofta, men vad är det att välja på?

Båtturer låter skönt.

Tankevågor sa...

Båtturer är helt klart avkopplande...det håller jag med Marianne om.
Visst är det knepigt det där med att först ska man varva ner och sen ska man hitta den där balansen mellan avkoppling/stiltje och saker man vill göra som är mer aktiva.

Ute på ön finns det hur mycket som helst ska ska/och som man vill göra. Utbyggnaden är klar men nu är det massor av fix inne.
Det gäller att hitta balansen där också. Det GÅR inte att bara jobba med det hela tiden. Man måste gå ut och sätta sig under parasollet och bara glo på havet också ibland och tex. läsa en bok.
TACK för tipset om "En dag"! Har börjat läsa den nu och den tycker jag MYCKET om. :-)

Ett tips men oprövat sådant är "Nattönskningen" av Anne B Radge (som skrev "Berlinerpopplarna"). Den har jag beställt som CD-bok från biblioteket och ska lyssna på när jag fixar och målar väggar ute på ön. Jag får återkomma och berätta hur den var.

Ha det skönt och koppla av i lagom takt nu!

Lena sa...

Lisbeth: Det är ju det, att det eg. finns hur mycket som helst att göra. Saker som tar lång tid, skrapa och måla fönster tex. Jag är ingen uthållig människa det har jag insett, så mina projekt måste vara korta, väldigt korta :). Tack för boktipset!