Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.16 oktober, 2011

Jag förnekar mig inte

Sista minuten-Lena har gjort det igen. Sista omdömet inför utvecklingssamtalen skrevs precis två timmar innan undersökningen ( vi har en nätbaserad variant) stängdes. I år var det bara 79 omdömen att formulera. Det trixiga var att förhålla sig till de nya kunskapskraven, läs betygen.  Ju längre jag håller på med det här desto svårare upplever jag att det är.  Nästa vecka kör vi i gång: 15 samtal den veckan och två veckan efter lovet.  Nu är i alla fall etapp 1 klar. Alltid något att glädja sig åt!
Attans! Jag glömde ju att nästa vecka ska jag skriva om niorna. Det fixar sig det med, men det hade varit skönt att få plana ut. Jag vet vad jag gör nästa helg alltså.

4 kommentarer:

leina sa...

Jag känner mig allvarligt totalslut... Har fyllt i för fyra nior... Ska börja med de fem åttorna... Som du säger, nya betygsystem, nya order, nya lagar... Blir ännu mera gråhårig... Hur ska det här sluta... ?

Tankevågor sa...

Åh vad jag är glad att jag "bara" jobbar med de yngre åldrarna i skolan. Det är tillräckligt med alla IUP-n som ska skrivas.
Lycka till med allt som går att skjuta upp nu! ;-)

// Lisbeth

Lena sa...

Leina: Det är en arbetsbelastning som heter duga. Estetlärare har det ofta extra tungt den här tiden med så många klasser och elever.

Lisbeth: Många timmar läggs ner och jag undrar ibland över resultatet. Insats och resultat är inte i paritet, så mycket vet jag.

Ruta Ett sa...

Jag är såååå glad att jag bytt karriär och slipper allt detta.