Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.23 september, 2010

Snart helg

Jag andas ut och betraktar kvällens måne, allt medan lungorna fylls av höstluft. Att andas in ren luft och känna hur hjärnan rensas, gör underverk för humöret och orken. Jag har fortfarande mycket att rätta, men det kommer ju en helg ... Just till i morgon behöver jag inte stressa med det, för vi har studiedag. Vi ska ägna oss formativ bedömning, bra, men mycket att tänka annorlunda kring.
Just nu känner jag mig mer stressad över Bloggers meddelande om den förbättrade redigeraren och att den gamla varianten bara finns kvar under begränsad tid. Jag är nog en aning teknikfientlig.

5 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Det är minst hundra år sedan jag gick i skolan så jag måste fråga vad formativ bedömning är?

Annika sa...

Jag är också tekinkfientlig och vill inte att blogger ska ändra på ngt alls.
USCH!
Månen var så underbart vacker inatt, och imorse...
Hoppas att du får en skön helg trots mkt hemarbete!

Amber sa...

Jag är inte ett dugg teknikfientlig, men just efter denna dag känner jag att det kan vänta litet med förändringar. :-)

Skolan är verkligen en oförutsägbar arbetsplats ibland. Puh.

Lena sa...

Rennée: Jisses, det är inte lätt att svara på kort, men det handlar om att bedöma elevernas förmågor istället för att bara kontrollera (fakta)kunskap, som kallas summativ bedömning. Tanken är att hjälpa, vägleda eleverna mot målen för undervisningen.

Annika: Det känns så där med förändringen. Jag antar att även det här kommer att fungera det med, men det känns lite stressande.

Amber: Ja, vi hade en mycket intressant studiedag, men det intressanta var på det mer mänskliga planet. Jag kanske är mer bekväm än teknikfientlig...

Lena sa...

Renée heter du ju! Ibland blir det väldigt många bokstäver...