Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.22 juli, 2011

Fördelen med regn


är att säden och annat som behöver växa gör så, att grundvattennivån är  i balans och att man jag slipper flygfän av allehanda slag. Vissa somrar, den här har varit en sådan, är det snudd på omöjligt att vara ute någon längre stund p g a alla ilskna flugor, bliningar och ettriga myggor, nåja det är i alla fall väldigt otrevligt.
För katterna däremot är sommaren årets höjdpunkt. De är mer ute än inne. De tar möss, åkersork och en eller annan fågel dessvärre. Det blir emellanåt ett väldigt liv i syrenbuskarna och då vet jag att Gerda är på jakt. Barbro har större revir och jagar också i skogen, så hennes troféer ser jag sällan. Just nu är båda inne och vädret är sådant att det tom är aktuellt att nyttja kattlådan. Den rensar jag inte många gånger på en sommar.

Jag städar på i långsam takt, skulle aldrig klara att städa på ackord. Jag har snart klarat av undervåningen. Tänker på yngsta dottern som hotellstädar i sommar. 18 rum ska de klara varje dag, 18 rum i olika storlek och skick. Att städa innebär också att slänga. Jag förundras varje gång när jag röjer. Varför sparar jag vi på så mycket? För några år sedan, rätt många år sedan, bestämde jag och äldsta dottern att vi skulle minimera antalet prydnadsföremål. Jag tyckte inte då och tycker inte nu att vi är överlastade men när jag skärskådar hemmet så kan nog en hel del försvinna. Då för många år sedan var planen att ställa allt på det stora köksbordet och därefter ta ställning till vad som skulle vara kvar. Köksbordet, som verkligen är stort, räckte inte till... Döttrarna kommer hem i helgen och maken sover dagtid ( han nattvaktar med hund på travbanan), så det vore kanske en god idé att göra om det. Jag misstänker att köksbordet inte räcker den här gången heller.

4 kommentarer:

Pettas sa...

Det är förunderligt hur mycket man samlar på sig trots att man röjer bort en stor del nu och då. Ekorrar är vi allihopa. Jag håller på titt och tätt:)med röjandet och visst minskar det i knutarna. Bäst att göra som min svåger gör, så fort någonting nytt kommer in i hus, åker någonting gammalt bort.
Fina bilder.

Karin

reneesfotoblogg sa...

Kunde inte sagt det bättre själv! Beträffande regn och säd alltså.

Vonkis sa...

Det är snudd på livsfarligt att börja kolla vad för grejer man har hemma egentligen.

Ett annat bra sätt att röja undan är att flytta, men det är inte att rekommendera riktigt ändå. Det är ju så fasligt mycket annat som ska fixas då också.

Lena sa...

Pettas: Det är ett kretslopp som är svårt att bryta spara - samla- slänga- spara.

Renée: Fast snart tycker jag att det räcker :) med regn alltså.

Vonkis: Jag bävar för en ev. flytt. Vi har ett helt stalloft fyllt med grejor.