Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.21 januari, 2012

Det var länge sedan

 
det var några tulpaner här.  Förra veckans alla buketter börjar se anskrämliga ut och det var bara dessa som var i skick att visas.


Soluppgång över Billingen i morse klockan 8. 33 piip. Jag längtar verkligen efter ljuset, men är samtidigt nöjd över minusgraderna, inte helt logiskt, jag vet.  Jag försöker övervintra en afrikansk blå lilja inomhus och den tror i alla fall att det är vår, två knoppar, snart blommor.

Annars bjuder dagen på pappersrens i arbetsrummet. Målet är att slänga minst en svart plastsäck, eftersom jag inte rensat ur gamla pärmar och kassar på väldigt länge (faran med stort hus och  möjlighet att stänga dörren till röran), så lär jag nå det snart nog. Sedan ska vi fira en systerdotter som hade otur i år att fylla år samtidigt som maken firade sin jämna dag. Födelsedagsfirandet i förra veckan innebar att vi såg på hemmet med lite nya ögon och att vi bara måste ta tag i de där sakerna som kan göras senare.
Sen är nu numera!
Amen!


Åtta minuter senare : Nu snöar det!

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Åh, fast jag vill också ha ljus... och vinter.
Härligt med tulpaner! Vi har inte köpt några än. Snåla jag väntar på att de ska sjunka lite i pris :)

Tankevågor sa...

Samma här....jag vill ha både ljuset och vintern nu. Är så glad över att det kommit ett litet lager av vitt på marken och taken i vår stad. :-)

Känner igen den där känslan du beskriver med att ta tag i projekten i hemmet. Vi bara MÅSTE ta det NU.

Vi får peppa varandra där Lena! :-)

Tankevågor sa...

Glömde ju.....jättefina bilder!! :-)

En sån där afrikansk blå lilja har jag alltid önskat mig men vågar mig inte på just av den anledningen att den måste övervintra någonstans. HUR gör du det?

Lena sa...

Mossfolk: På vinterfronten ser det bra ut den närmsta vecka i alla fall. Jag har inte köpt så många tulpaner än, men det var ju födelsedagar här i förra veckan.

Lisbeth: Det vita gör mycket! Det känns som om humöret och energin återvänder. De där måsteprojekten känns bara bra när de är avklarade, så det är ju det det handlar om att börja OCH slutföra.

Jag chansade med liljan och placerade den hyfsat ljust och i vårt kallaste rum i huset och det är inte så kallt men en 16 - 18 grader i snitt. Väldigt lite vatten sådär var tionde dag. Vi får se om den håller fram till vår utesäsong eller om den ger upp.