Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.05 januari, 2012

Trettondagsaftonspladder

En katt ligger utsträckt i soffan, den andra har gått ut. De har liksom olika skift. Hunden stirrar smått förundrat på mig och tycker att jag är snål. Du gör köttfärslimpa och jag får inte ens smaka...
Efter två dagar på jobbet (lovskola) känns det knappt som om jag varit ledig. Jag vet att det är så, men det känns inte så. Vi börjar på måndag med två studiedagar med arbete kring våra nya läroplan. Det känns faktiskt som om vi går framåt i det arbetet och det känns bra. Framstegen upplever jag ofta som två steg framåt och sedan ett tillbaka, två steg framåt...men det är nog bra att verkligen vrida och vända på hur vi tänker och hur och varför vi gör som vi gör. På onsdag kommer eleverna, så de har några sovmornar kvar.
Rent mentalt laddar jag annars för lördag om en dryg vecka. Då firar vi en större jämn födelsedag (inte min) här hemma och släkten är rätt stor. Vi har mellan jul och nyår ätit oss igenom delar av buffén. Ja, alltså de rätter vi vare sig lagat eller smakat på förr. Det ska nog bli bra, men jag insåg att det blir till att ta kompledigt på fredagen innan. Jag vägrar stressa i onödan.
Annat som upptar mina tankar är såklart lektionsplaneringar, men sånt gillar jag, så det är eg. bara kul. Det är födelsedagen också, men där finns det ju en del som kan gå fel. Att laga nästan all mat fredagen den trettonde känns som en liten utmaning. Närå, jag är inte skrockfull, inte det minsta.
Nu i helgen ska vi i princip slutföra vår hall. Projektet som vi påbörjade i somras kan nog bli klart efter ett drygt halvår. Det är rätt bra med våra mått mätt. Då i somras utlovade jag bilder. De kommer när hallen är helt klar. Det ska målas en trappa, sättas några lister och det ska skapas en dörr, en speciell sådan. Just dörren kan nog dröja ett tag till, men allt det andra ska bli klart.
Nä, nu ska jag ägna mig åt resten av middagen, så vi får mat någon gång.


och jag längtar fortfarande alldeles väldigt efter riktig vinter...

2 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

En tämligen tät vecka framöver verkar det. Slänger med ett litet grattis till den det gäller. Kan det vara han som är så snäll?

Lena sa...

Ja, så blir det och jag tror att jag kommer plana ut där på söndagen.
Maken tackar :-)