Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.20 september, 2009

Inte som förr

I dag lagades den till.
Jag tror inte att gädda är min favoritfisk längre...
Det kan ju också vara som så att jag inte är lika duktig som min far på att laga mat.
Den förklaringen är ganska rimlig, för att inte säga trolig.

8 kommentarer:

Londongirl sa...

Men vad gjorde du med den? Varför blev du inte nöjd?

Lena sa...

Ungskokt under folie, allt enl. receptet i vår Kokbok. Det smakade inte som pappas, men det är säkert 35 år sedan jag åt gädda på det viset, så jag minns kanske fel. Å andra sidan brukar inte smak- och doftminnen förändras...

Evas blogg sa...

Kan det ha något med gäddan att göra? Att den levt i en viss sorts vatten? Minns sjön där sonen fiskade när han var mindre. En liten sjö där all fisk smakade dy.

Londongirl sa...

Nej smak och doftminnen brukar inte svika...kanske är Eva något på spåret där.
När vi någon gång får en gädda i näten brukar jag också laga till den i ugnen. Men jag använder inte folie med en gång. Proppar gäddan full med tex. persilja/dill och purjolök och så låter jag den vara tills den är klar.

Annika sa...

Ja, det gäller nog att proppa gäddan full, som L-girl säger. Det brukar vi göra. Full med citron, dill och en hel del annat. Det blir ju lätt träig smak på gäddor.
Hey, vem vet, det var kanske gammelgäddan som dragits upp, och de är ju inte så goda :-)
Bättre lycka nästa ggn!

Lena sa...

Eva: Det låter rimligt.

Londongirl och Annika: Jag har en till i frysen, tagen ur en annan ganske lika dyig sjö... får se om jag gör något med den eller om den går i soporna direkt. Jag får nog leva med mina minnen i stället åtminstone när det gäller gädda.

Mian sa...

Vi fiskade gädda, men det var i rinnande vatten, för en dryg vecka sedan. Mamma Lisette stekte den i ugnen. Hon fyllde nog med en del örter tror jag.
Toppengod blev den. Åts med skirat smör och pepparrot.
Vi fiskade abborre i Hornborgasjön en gång för säkert 10 år sedan, mitt i den varma sommaren, och fick slänga all fisk - en vidrig unken sumpsmak var det på dom!

Lena sa...

Mian: Precis så ska den smaka!