Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.31 december, 2009

Mutter...

Nytt år... jaha. Ungefär så känns det. Lite trist, men jag värjer mig mot den lite klämkäcka stämningen som omger nyår. Jag har nog generellt svårt för storhelger.

Jag ska inte summera, för det gör så många andra mycket bättre. 2009 är nog året jag helst skulle välja bort om det ginge.

Jag ska inte lova något heller, men önska ska jag. Jag önskar att jag ska börja styra upp min vardag lika effektivt som jag styr upp mitt jobb och jag önskar att jag också kan lära mig att leva i nuet, inte skjuta upp till senare, i morgon eller på måndag.

Hrmm, när jag läser igenom vad jag skrivit, inser jag att detta gör ingen människa glad, men jag är nog i grunden mest sur över att jag vaknat halv sex en helgmorgon. Jag har inte druckit något kaffe än heller. DET är nog också en stor del av förklaringen.

12 kommentarer:

Londongirl sa...

Man FÅR muttra! Särskilt om man vaknar tidigt när man inte behöver det och inte ens fått kaffe! ;-)

Nej nyårslöften ger jag aldrig. Men nu har jag tänkt ut några saker som jag vill ta tag i...saker som tar tid att genomföra men nu har jag i alla fall lagt ut kursen. Det känns bra.

Förstår att ditt år har varit så speciellt. Tungt och slitigt med behandlingen och resorna till dem.
Men vad du kämpade Lena!! Och vad jag tänkte på dig.
Du är en otroligt beundransvärd kvinna! Även om du som du skriver inte kan styra upp livet lika bra som jobbet.;-) Vem kan det förresten?

Här och nu vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År!!

Varm kram från mig.

reneesfotoblogg sa...

Men Lena, vad gör det egentligen om man skjuter upp saker och ting?
Om det inte drabbar någon annan naturligtvis.
Ta en kopp kaffe eller två och njut!
Glöm inte det! Njut av det som är, här och nu.
Sommaren som gick var helvetisk och året innan djävulsk för mig och min familj men lika förbannat blir jag glad när jag tittar ut genom fönstret på all rimfrosten och så snart det ljusnat ordentligt ska jag gå ut med kameran. Hoppas den klarar alla minusgraderna.
Ha en bra dag säger jag, det får räcka.
mvh R

Elisabet sa...

Och här kommer en stor och VARM kram från landet Halland och åker vi förbi kvarnen ska jag skicka en extra-hälsning till huset där nära havet!

Allt gott önskar jag dig inför det nya som kommer och här är en till som inte är så där värst storhelgs-inriktad.

Jag tycker nog mer om vanliga vardagar.

Ajöken, sa fröken!

bettankax sa...

Varm kram till dig och här är en till som inte håller på och summerar.
Men såklart, Ebbagull och hennes föräldrar förgyller verkligen min tillvaro och jag hoppas det får fortsätta så.
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Bloggblad sa...

Skönast var när jag för många år insåg att allt ståhej med stora fester i helgerna - det gäller inte mig. Jag är så nöjd för varje kväll jag får sitta hemma och mysa.

Och för första gången på många år har jag bara trevligheter att summera. Inga jobbiga saker med sjukdomar och eländes elände som det varit i ganska många år, när jag varje nyårsnatt tänkt: ja, nästa år kan i alla fall inte bli värre... Men det kunde det, flera gånger. Jag tänker inte äckla mig med den summeringen på bloggen. Den här nyårsnatten törs jag nog för ovanlighetens skull se lite ljusare på framtiden. Hoppas jag. Men jag tar inget för givet.

Matildas fikarum sa...

Jag orkar inte heller svira, det gjorde jag tillräckligt när jag var yngre. Så många nyårsaftnar som man skulle hem mitt i natten och frysa på vägen. Nej, tack. Nu sitter jag gärna hemma och kollar in fyrverkerierna på TV istället.

Tuvstarr sa...

Ett tungt år slutar för dig. Du hade mycket att bära och jag hoppas verkligen, att detta nya året har mer glädje och lycka för dig. Varma kramar och allt gott till dig.

Humlan sa...

Jag har lite samma känsla; Jaha ja...
Men jag förstår att du muttrar en sådan morgon och det år du har haft kan jag inte ens föreställa mig.
Några nyårslöften ger jag inte heller, har nog aldrig gjort, mål och planer kan man lägga upp vilken tid på året som helst.

Önskar dig trots allt ett riktigt Gott Nytt År!

Ingela sa...

Min farmor (ofta citerad av mej förut, och oftare lär det bli nu när hon finns i mina tankar hela tiden) brukade säga : Hä du int' hinn' i dag, hä jär troligtvis kwar och det hade non nog rätt i. Det är lite som bara kan göras just nu, det mesta försvinner inte.

Ingela sa...

Och ett gott nytt år förstås, det önskar jag alla bloggare och dej i synnerhet. Kram!

Lena sa...

Londongirl: Jo, jag vet, men det är trist att läsa tror jag.
Att staka ut en riktning livet behöver man nog då och då. jag tänker också i sådana termer och ska ärligt ge mig själv chansen till det jag vill nu inte senare.
Det har varit tungt stundtals, men jag har hela tiden haft fokus framåt och det har hjälpt mig. Nu ska jag "bara" förvalta mitt nygamla liv.
Tack för allt stöd Lisbeth!

Renée. Att skjuta upp saker gör i sig ingenting, men jag känner ibland att jag förädlat det till en konstart :) och jag blir så fruktansvärt irriterad på mig själv, för det som jag inte gör i dag hindrar mig i morgon, när jag egentligen vill göra något annat.
Jag gör nog som du numera njuter av det lilla i vardagen och det känns bra. Nu hoppas vi att 2010 blir ett bra år. Jämna siffror då kan det ju inte bli annat än bra.

Elisabet: Tack , det uppskattar jag :)
Det är vanlig vardag väldigt och det känns bra.

Bettankax: Å det förstår jag, Ebbagull är ju bara så ljuvlig. Jag gläds över alla bilder.
Detsamma till Dig!

Bloggblad: Vad roligt att läsa att det känns så bra nu med detta års facit. Det är en känsla man önskar att många finge bära med sig in i nästa år.

Matilda: Jag känner igen mig. Det är mer lagom så.

Lena sa...

Tuvstarr:Tack. Jag försöker tänka positivt kring allt det som varit, men det är svårt ibland. Jag tror att jag i grunden är samma människa nu, som då, men jag uppskattar det lilla livet mer än någonsin. 2010 blir säkert bra, det tror jag.

Humlan: Skönt att vi är några fler:) Nu ska jag alldeles strax gå en sväng med hundarna och njuta av allt det vita. Detsamma till dig!

Ingela: Hon hade så rätt din farmor. Kraven lägger vi nog på oss alldeles själva. Gott Nytt År!