Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.16 december, 2009

Fortfarande vitt ute

Det är knappt att jag tror det, men snön ligger kvar. Ljuset gör allt lättare och hundarna renare ...

Betygen satta, allt som måste vara rättat är rättat och luften håller på att gå ur mig. Det är mao precis som vanligt. Det blir säkert jul nästa vecka, men innan dess ska en hel del klaras av.
På fredag bär det av söderöver mot Malmö, en kort visist över helgen. Det är första gången äldsta dottern inte firar jul hemma, men det är ju så att människor jobbar över jul också... Det känns konstigt och det kommer märkas att det fattas någon, men så är livets gång.

Jag har just nu en helt annan dygnsrytm, lite besvärligt, men det ska väl rätta till sig. Därför ska jag nu avsluta det här dygnet med lite strykning. Det är ett bra sätt att varva ner på. Det är sant. Jag tycker så. Jag är inte ironisk, jag lovar.

Ha det fint och julstöka lagom mycket!

11 kommentarer:

Londongirl sa...

Ja det ska bli skönt med jullov. Tänk att det alltid är så mycket som ska göras i skolvärlden innan man får packa ihop och gå hem efter en termins arbete.

Förstår att det kommer att kännas tomt när en fattas i familjen när det är dags att fira jul....har också fått uppleva det.

Jag har också en konstig dygnsrytm just nu....jag vaknar klockan 5 på morgonen. En hel timme innan jag behöver. Det spelar ingen roll om jag kom sent i säng heller.

Helt hopplöst att somna om...ligger och tänker och planerar och blir mer och mer vaken.

Nu har jag börjat gå upp istället och läsa morgontidningen med en kopp te...bättre än att ligga och snurra och tänka och inte kunna somna om.

Ha en bra slutspurt nu inför jullovet och försök att inte stressa för mycket!
Idag klockan halv fem börjar mitt lov. :-)

Turtlegirl sa...

Så sant så att det finns folk som jobbar på jul. Dottern o jag är med i samma klubb.

Jag är en av de också.
En vana t o m. Förra året var jag ledig både jul och nyår, lyx!

Hoppas dock framöver att jobbhelgerna blir allt glesare, hoppas kan man ju.

Ha en skön tur till Malmö och hoppas stormen bedarrat därnere innan Ni åker!

Ta det varligt på vägen :-))

Turtlan

reneesfotoblogg sa...

Samma till dig! Särskilt den sista meningen!
mvh R

Annika sa...

Precis, julstöka lagom. Det är inte i ett perfekt städat hus julstämningen sitter!

Livets gång ja, jag förstår att det känns lite konstigt för dig. Och säkert för din dotter.

Och tänk att snön verkligen ligger kvar!! Otroligt!!
Jag blir så glad!!

Lena sa...

Londongirl: Att hjärnan arbetar hela tiden märks och känns. jag hoppas att det lugnar ner sig , för det är inte särskilt effektivt att stirra upp sig. Mitt jullov började också idag. Jag kompar ut i morgon. Det känns så skönt så skönt, så grattis till oss:)

Turtlegirl: Jag har också tillhört den skaran för länge sedan. Jag är glad att det finns människor som jobbar då med. Det känns tryggt.

Renée: Jag har sänkt ambitionerna nuförtiden. :)

Annika: Snön ligger och det ökar verkligen julstämningen. De är länge sedan vi hade en vit jul (ta i trä). Det verkar mer förnuftigt att städa efter julen :)

bettankax sa...

Önskar dig en skön och avkopplande julledighet. Idag fredag, är det enligt mitt fömenande, onödigt mycket snö i Skåne. Vinkar till dig när du/ni passerar Lund. :)

Bloggblad sa...

Här kommer vi att fira på juldagen - hänger också på jobb... och delad vårdnad av barn.

Hoppas att du får ro att varva ner - jag har just börjat nedvarvning, men den kom av sig av dagens trista besked om en kollega/vän som avled av sina skador efter en trafikolycka. Så kör försiktigt!

Lena sa...

Bettankax: Lund passerades i går eftermiddagkväll. Massor av folk på stationen. Det var många som precis som vi valt tåget. Skåne i snö är riktigt fint tycker jag.

Bloggblad: Att "få till" en jul som passar alla iblandade kräver en del tänkande och ibland ruckande på principer,det blir säkert lika fint på juldagen.
Usch, så ledsamt att höra om kollegan. Vi tog tåget söderut och det känns väldigt bra. Vintertrafik är ingen hit, jag tänker på det varje dag när jag kör till jobbet.

Amber sa...

Ta det lugnt och stryk mycket. :-) Jag förstår fullkomligt att det är avslappnande. När jag väl kommer mig för med att stryka, glömmer jag tiden. Det är ju ett lugnt och tyst arbete som kräver noggrannhet.

Jullov kan inte överskattas!

Fransk inredning sa...

Härlig blogg du har!Fina hundar! God jul önskar Susanne

Lena sa...

Amber: Det är ett sätt att meditera.
Jullovet är guld värt.

Susanne: Tack och välkommen hit! Detsamma till dig.