Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.06 december, 2009

Tid, frid och stämning efterlyses!

Nu ska jag alldeles strax åka till jobbet i några timmar. Om det är intensivt i vanliga fall så är det extra av allt just nu*. Jag satt tre timmar i går kväll med bokrecensioner och det var skönt att stryka ett streck på listan i går kväll. Det är så här det fungerar med förtroendearbetstiden, tio timmar per vecka har vi lärare att, än så länge, fritt lägga på planering och efterarbete. Just veckorna innan terminsslut är intensiva. Det är svårt att hålla den där tiden, men vissa veckor kan det hända att det är mindre att göra också, så det jämnar helt säkert ut sig
eller ja, inte jobbar vi totalt sett för lite, som många tycks tro.

Nu var det ju inte det här jag skulle skriva om, det bara halkade med när jag skrivit första meningen, utan hur går det med adventsfriden och julstämningen? Jag hittar inte den någonstans och det känns inte riktigt bra. Jag vill inte tro att stämningen bor i de dukar och ljusstakar jag ännu inte tagit fram. Adventsljusstakar, kalenderljus, en julstjärna och några hyacinter borde väl räcka?

Hoppas ni får en fin andra advent! Här skymtar solen och det känns väldigt bra för en ljustörstande själ.


* Det beror en del på att jag varit sjukskriven och måste få in så heltäckande bedömningsunderlag som möjligt nu när "mina" tonåringar ska få sina första betyg.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Fast egentligen (ejänklien säger vi här...) är det ju helsjukt att du ska behöva jobba ifatt för att du var sjukskriven... Vilket jobb...

När jag var klasslärare var det enklare att gå till jobbet hel- eller halvrisig, än att ringa till en vikarie och förklara allt som skulle hända under dagen... Numera är det enklare, för i alla klasser finns det två vuxna som är lika insatta.

Mina elever får bara vara kvar i sina klasser om jag är borta, jag har alltid långtidsplanerat självgående jobb åt dem när de inte kan följa det klassen gör.

Var rädd om dig! Ingen tackar dig om du sliter ut dig.

Lena sa...

Ja, ejänklien är det fel, men det handlar ju om att vara så rättvis som möjligt.Samvetet... Nu ska jag ska jag åka hem och jag känner mig rätt befriad. Det har blivit mycket gjort den här helgen!

em sa...

Precis det här med julstämning och förväntningar diskuterade jag och en väninna i förra veckan. Se'n har jag gått och fundrat på det, och funderat på om jag ska blogga om det...
Nej, jag tror inte att din julstämning ligger kvar i linneskåp och garderober, men jag hoppas att du kan varva ner och hitta en liten glimt av advent som du kan navigera efter tills du hittar vad du saknar.
Allt gott!
Margaretha

Annika sa...

Julstämningen är väl egentligen a state of mind, men livet kan nog inte gå på högvarv om den ska hinnas upptäckas.
Hoppas innerligt att det ska lugna ner sig för dig.
Jag önskar dig LUGN! Att karusellen inte ska snurraså fort som den gör nu.

Lillsnörpa sa...

Här hemma doftar det glögg, så lite julstämmning har jag allt :)

Lena sa...

Margaretha: Jag kom fram till att Stämmningen är granne med Friden, så jag får väl jobba på och bli klar.

Annika: Jag har bestämt att det blir bra på fredag, när jag knappat in betygen.Då kan jag nog känna lite frid och ro.

Lillsnörpa: Dofter och smaker bidrar helt säkert till stämningen.