Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.23 februari, 2011

Ömsom vin och ömsom vatten

Jag rättar inlämningsuppgifter, en tidslinje över amerikansk historia och har noga påpekat vikten av ett eget språk. I ett stycke som handlar om kolonisationen återfinns följande: "Alla (Storbritannien, Frankrike och Spanien, min anmärkning) ville ju bli så stora som möjligt och denna gång tog Storbritannien vinstlotten." Samma elev skriver om Frihetskriget 1776 - 1783: "Amerikanerna borde ha varit plockpotatis för britterna, men så blev det inte."
På några ställen, här handlar det om Wall Streetkraschen, ser jag emellertid direkta avskrifter:  " Det som fick detta att ske var omfattande belåning av aktier till höga räntor och starka förväntningar om fortsatta kursstegringar, men tendens i industrins kapacitetsutnyttjande var vikande."  Jag var tvungen att läsa det två gånger. Det som ändå gläder mig är att det inte är hämtat från w-pedia, utan från nationalencyklopedin  Några elever har tom skrivit om guldmyntfoten, lite överkurs i det här sammanhanget :-)

och

  • både diskmaskin och tvättmaskin är nu lagade
  • solen har visat sig i flera timmar idag!

2 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

De två första citaten gillar jag, tyder på ett eget tänkande men avskriften skulle bli IG.

Lena sa...

Renee: Ja, jag gillar också när de skriver med egna ord. Avskriften blev inte ig, men jag ifrågasatte den. Den var en liten del i flera sidor text.