Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.08 september, 2008

Svart bälte i vardagseffektivitet

Det vore väl något att ha ett svart bälte i vardagseffektivitet. Just det där sista ordet låter lockande ;vardagseffektivitet, det är ju precis vad jag saknar. Nu finns det alltså en bok!Få det gjort! : Svart bälte i vardagseffektivitet
Författare: David Allen

"... en läsvärd bok för den som behöver skapa ordning i livet." Lön & jobb


Planera, organisera, få det gjort! Få det gjort! ger dig ett vattentätt system av rutiner och verktyg som hjälper dig att lyckas på den nivå där arbetet faktiskt sker: på skrivbordet och i ditt huvud.Metoden kan tillämpas oavsett vad man gör eller vilken befattning man har, för korta projekt eller långsiktiga visioner, såväl i yrkeslivet som privat. Vilket arbete du än utför leder den dig till samma resultat: Du hinner mer, uppnår bättre resultat och får mer tid över. Allt handlar om några enkla knep. Du är inte beroende av någon avancerad utrustning - en penna och baksidan på ett kuvert är allt du behöver för att kunna sätta igång.


Detta kan man läsa om boken på adlibris hemsida. Det låter finfint ända till sista meningen.
Den är som en cliffhanger. Jag vill ju veta eller alla fall få en antydan om hur. HUR går man vidare från att skriva listor på baksidan av kuvert. Jag behöver ingen bok som lär mig att skriva listor. DET är jag nämligen världsmästare på.

Ska jag slå till?

Svar till En som behöver skapa ordning i livet.

3 kommentarer:

LindaLotta sa...

Hu, jag tyckte det lät förfärligt tråkigt.
Jag gillar att vara flummig, kanske för att jag inte är det... Hm :)

Anonym sa...

Det kan jag intyga på att min syster är världsmästare på att skriva listor.

Panter sa...

Efter en del grunnande :) har jag insett att ingen är fullkomlig. En världsmästare i organisation, dvs listskrivande, behöver ju inte nödvändigtvis vara så himla duktig på utförandefasen. Det finns ju andra som är, förhoppningsvis...:)

Linda: Det är nog så att vi ofta önskar att vi är det som vi inte har fallenhet för. Du ska vara glad att du har ett rent skrivbord.
Kära anonym: Du tillhör den lilla skara som är duktig på båda. Ja, kanske inte listor, men att få saker och ting gjora i tid.