Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.03 januari, 2011

Nu är glada julen slut


I dag eller snarare i kväll ska den monteras ner, julen och det ska faktiskt bli lite skönt. Lov och helger är inte fel, men det är nåt visst med vardagen också. Undrar hur länge jag kommer dammsuga barr och hitta förvirrade julprydnader. Förra året dök sista tomten upp framemot midsommar.

Alldeles strax drar jag i väg till jobbet; vinterskola. Vi har en hop elever som behöver lite extra stöd och tid för att nå sina mål och nu brådskar det. De har bara den här terminen kvar. Det är inte så att det ordnar sig på några förmiddagar, men de kan beta av det som de missat och de kan börja lite i förväg på det som kommer. Att ligga i framkant är ju rätt bra. (Dessvärre händer det sällan mig.)  De som behöver det allra mest var rätt svårövertalade. Vi får väl se hur många som dyker upp. Det är ju rätt gott att ligga kvar i sängen.

9 kommentarer:

Pettas sa...

Det är skönt att plocka bort det juliga, att ta fram det ljusa pånyttfödda, se om man hittar litet blåbärsris under djupa snön att lägga i vas...få se det grönska och knoppas igen.
God fortsättning på det nya året!

Elisabet. sa...

Här ska julen också ut ..,det ska bli sååå skönt!

Men nu påtår och lite gomorron-tv.

Pv är hostig så hemskt ... och han, som sa att han ofta blir sjuk på jullovet, fick verkligen rätt.

mossfolk sa...

Här får julen vara kvar till knut. Jag njuter för fullt av stjärnor, ljusstakar och härliga som tomtar :)

Och vad svårt, kan jag tänka, att motivera dem som förmodligen kommit efter just pga bristande motivation. Speciellt på jullovet. Hoppas att de förstår vilken chans de får!

reneesfotoblogg sa...

Tror jag väntar till fredag, sedan får det vara bra med julmyset som inte blev riktigt så som det var tänkt med mamma kvar på sjukhuset.

Bloggblad sa...

Tack och lov att jag inte behöver jobba på lovet! Fast... har massor som jag borde plocka med i stället för att sitta här och kolla vad andra gör. Vi har så himla lite uppmonterad jul att det får vara kvar till på fredag. Medan jag röjer och plockar, tar jag bort en och annan julgrej ändå.

Och så har jag tänkt mig en solig promenad, bäst att jag sätter sprätt på pralinfläsket nu.

Annika sa...

Japp, jag har också tagit bort den! OCH skall strax ta bort det resterande utomhus.
Skönt att ha det gjort.
Idag har skolan börjat igen. Första dagen på terminen...
GOD FORTSÄTTNING!!!

Londongirl sa...

Vad BRA att ni har vinterskola för dem som behöver! Här har vi bara sommarskola vad jag vet...
Det mesta av julen är borta här men en del är kvar till trettonhelgen.
Vill inte ta bort stjärnorna från alla fönster än...de lyser så skönt och jag tycker om att se alla de här ljusen på kvällarna också när man är ute och går med hunden.

LindaLotta sa...

Åh vad jag gillar den där ljusstaken!!
Vi hade ingen gran den här julen och det är så skönt att slippa de där barren.
Fast vi får in sådana ändå, vi drar med oss utifrån... :)

Lena sa...

Pettas: Tack det samma! Här ligger snön djup, så blåbärsriset får vänta, men tulpaner står det i alla fall p köksbordet.

Elisabet: Att få undan julen känns som en bra början på det nya året. Hoppas Pv piggat på sig.

Mossfolk: De, som allra mest behövde det kom inte, så typiskt och förväntat, men för de som var där var det effektiv tid.

Renée: Jag förstår att det inte blev som det skulle kunna vara. Att ha någon nära sjukhus dominerar liksom tillvaron. Hoppas hon får komma hem snart.

Bloggblad: Jag behöver inte jobba och det kändes lite illojlat rent fackligt sett, men det handlade mer om att stärka självförtroende och ta igen. Har jag färre elever att "pusha" så gagnar det ju mig med.
Det här hala väglaget bidrar tyvärr till pralinfläsket.

Annika: Utomhus brukar vi låta ljusslingorna var kvar. Det är ju rätt mörkt här ute på landet. I år fick vi dessvärre inte upp några , de förra hade vuxit i hop med kaprifolen som vi tog ner i somras.
Jag är väldigt glad att vårt lov sträcker sig veckan ut.

Londongirl: Vi har också sommarskola, men jag tycker att det är nu den behövs, för en bättre start på vårterminen. jag tror vi förhåller oss likadant när det gäller julpyntets vara efter jul.

Linda: Jag med, den är inte min, utan goda vänners, men jag tänker att jag kanske ska börja leta efter en snarlik.