Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.24 februari, 2009

Solsken

En symbolisk sol, av fair tradesortSol och någon plusgrad, finfint promenad- och fotoväder. Får väl se om jag kan hantera hund, kamera och halt underlag på samma gång.

Uppdatering

Det blev en promenad utan kamera men med hund. Vi halkade tillsammans runt på stundtals glashal väg. Vissa bitar såg jag grusvägen och det känns att det är vår i luften. Fåglarna gläds åt ljuset och "värmen". Det ser ut som om det ska vara plusgrader en hel vecka framåt.

Idag har jag varit och tagit blodprover och se det lyckades vid första försöket. Det är jag inte van vid. Jag hämtade min peruk igår. Den får stå framme så att jag vänjer mig vid tanken. Jag har rätt så kort hår i vanliga fall och så kort går det inte att fixa. Färgen jag valde är också något mörkare än mitt blonda hår (nåja blekta slingor...). Om jag valt så ljust så hade det defintivt sett underligt ut. När jag tittar på peruken ser den mest ut som en nedklippt hockeyfrilla, tycker jag.
På torsdag börjar cellgiftsbehandlingen och jag hämtade ut fyra medikamenter på apoteket idag. Jag ska läsa bipackssedlarna noga, innan jag går min promenad.

En stor skillnad nu, mot när jag jobbar, är att jag hinner och orkar se på teve. I kväll blir en riktigt tevekväll, från åtta till midnatt. Tyvärr har jag ingen ro att läsa än, så den dryga hyllmetern samlar just nu bara damm, men de springer inte i från mig, böckerna. Jag tycker mer att de blänger uppfodrande på mig. Jag ska alltså inte köpa en endaste bok på rean, även om det lockar. Det som slog mig , när jag bläddrade i katalogerna, var det stora utbudet av kokböcker. Finns det verkligen en marknad för alla dessa? Förresten, någon som gjort några fynd idag?

7 kommentarer:

em sa...

Sån't väder hade vi i går - i dag vill det sig liksom inte riktigt och är mest grått.
Jag har en timmes resa till närmaste bokhandel så det har inte blivit annat än besök på nätbokhandlar. De titlar jag är intresserad av finns sällan på rean, men på nätet kan man faktiskt hitta böcker till överkomliga priser ändå. Faran är att det verkar så överkomligt att man lägger i varukorgen utan att tänka på slutsumman!
Tummar hålles och goda helande tankar tänkes och sändes inför torsdagen.
Margaretha

londongirl sa...

Hoppas verkligen att det ska gå bra nu med promenader med hund utan att det gör ont!

Jag intalar mig hela tiden att jag INTE ska köpa några nya böcker....och förra året lyckades jag.
Men i år finns en som jag ändå tänkt att köpa med på rean....så den får det i alla fall bli.

Jag håller tummar och tänker på dig nu när behandlingen ska börja.

reneesfotoblogg sa...

Blogger har fått fnatt! Skrev en lång kommentar ang att vara svårstucken och snorkiga provtagare men det försvann så snöpligt.
mvh R

Christina sa...

Nu undrar ju jag vad det är på teve ikväll som är så bra? Måste kolla TV-bilagan!

Jag rodnar och erkänner att jag har fyndat tre kokböcker på rean och en om trädgård. Japp.

Lycka till på torsdag! När jag skriver sånt här till en person jag aldrig har träffat så känns det farligt nära floskler, men jag menar det verkligen.

Ingela sa...

Jag önskar dig också allt gott. Styrka, beslutsamhet och uthållighet vet jag att du behöver, och du verkar ha en god del av dessa tre egenskaper.

Panter sa...

Margaretha: Att handla på nätet är snudd på livsfarligt ju! Torsdag... det blir en ny erfarenhet. Om jag nu ska tolka medicinerna rätt så kommer jag att må ytterst illa och bli förstoppad.Först det ena och sen det andra skulle jag tro. Tack för tankar och tummar.

Londongirl: Vi knatar på bra jag och hunden. Jag avstod kameran idag. Jag har belagt mig med köpstopp när det gäller böcker. Jag bara har för många olästa. Sedan finns det ju böcker som man längtar efetr och bara vill ha...:)
Tack, jag tror att det kommer behövas. Jag är inställd på det värsta och jag avskyr att må illa.

Renée: Jadu, ibland undrar jag vad jag gjort Blogger för något ont.

Christina: Inget viktigt, men jag gillar kriminalserier, så jag har tittat på trean och avslutat med Oscarsgalan. Det kändes väldigt lagom en tisdag i februari.
Vet du, jag menade mer att det är synd om alla författare till kokböcker och för all del trädgårdslitteratur, om deras alster druknar i mängden. Jag antar att man, som författare, vill bli läst och att man vill få hyggligt betalt för sitt arbete.
Tack Christina, jag tar det inte som någon artighetsfras :)

Ingela: Tack, om jag har alla de där egenskaperna i tillräcklig mängd återstår att se, men jag vet att jag har ett sällsynt stort tålamod och det är nog också bra att ha.

Elisabet sa...

Tålamod är det jag absolut inte har och jag undrar hur jag skulle klara av en sån behandling?

All lycka önskar jag dig, madame Panter!

Hälsa Peruken.