Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.05 februari, 2009

Snart fredag!

Ungefär så här såg det ut i morse. Kortet är dock från 16 mars förra året.
I går var jag på akuten nästan hela eftermiddagen. Där var det mycket att göra och intressant att se. Jag hamnade liksom mitt i allt ett tag (platsbrist) och kunde hjälpa till att tolka lite grann. En tysk dam hade brutit benet. Hon var kolugn mitt i all uppståndelse och mest ledsen över att eftermiddagens planerade skridskotur blev inställd.

Summasumarum träffade jag sex personer som tittade, klämde lite och funderade kring min portakart. Till sist blev det bestämt att jag skall tillbaka i morgon för slutgiltig bedömning om den ska tas ut eller vara kvar.


I dag har jag varit på jobbet drygt halva dagen och det var så roligt. Fåglarna kvittrade högljutt och nästan hysteriskt, när jag klev ur bilen. Vårkänslor?
Jag önskar så att jag hade kunnat jobba. Stora trettonåriga ögon tittade på mig och frågade Är du frisk nu? Jag hade så gärna gått in och tagit mina lektioner. Du, Xxxx, det är himla svårt det där med ackusativ. Jag fattar inte riktigt. Då var det svårt att gå därifrån och lämna det till vikarien som inte är tysklärare.
Anledningen till besöket var årets medarbetarsamtal. Jag jobbar på en familjär skola (ett skolkultursbegrepp) och så kändes det verkligen. De är allihopa min jobbfamilj.

I morgon är det redan fredag och äldsta dottern kommer hem över helgen. Innan jag vet ordet av, är det måndag igen och ytterligare en vecka har gått, för hur det än är, så går tiden ganska fort... faktiskt.

10 kommentarer:

Bloggblad sa...

16 mars... jag brukar inte fira min födelsedag mer än när det är nolla som avslutning, men när jag var barn höll jag stenkoll - och jag vet precis hur vädret var på mitt kalas. Speciellt en gång när gästerna inte kunde komma pga en halvmeter snö....

londongirl sa...

Härligt att du fick sånt mottagande av eleverna och bra att du åkte dit på medarbetarsamtal! :-)
Den vackra bilden...är den tagen från ditt hus? Visst var det trädallé fram till ert hus? Eller minns jag fel? Minns att du hade huset med här på bild en gång och det var så vackert.
Tack för mailet och tipset/länken jag fick av dig! :-)

Här har det snöat idag....blir så glad av allt det vita.

Elisabet sa...

Om man trivs på sitt jobb, så är det inget annat än en gudagåva.

Jag tycker såååå mycket om mina arbetskamrater, ja, även om kunderna och skulle sakna ihjäl mig om jag inte kunde vara där.

Å andra sidan kände jag så hemma också .., på Ica Nilahallen.

SOM jag grät när jag slutade där!
Och aldrig skulle jag väl kunna trivas så bra någon annanstans.

Trodde jag ..-)

LindaLotta sa...

Åh, det är så vackert med snö!
Numera får jag bara se det på bild... Suck.
Man kan inte få allt, jag vet, men jag vill...
Vad härligt att det var en skön känsla att vara på jobb, även om du inte "fick" stanna kvar.

Hoppas nu helgen blir riktigt mysig!

Och du, i morse kom jag att tänka på Barbro och Gerda, tycker att det saknas bilder på dem... :)

HusEtt sa...

Tänk att vardagen fortsätter och rullar på trots att allt blivit annorlunda, eller just nu är annorlunda! Njut av ditt vinterlandskap och att din dag idag blev så bra! Skönt att vara efterlängtad och på något sätt så förstår jag det!

Annika sa...

Vad kul att dina elever saknar dig så, och att du saknar dom.
Det säger massor om dig som lärare.
Fint!
Jättefin bild har du också! Är det nära er?
Så vackert ni bor.
NJUT av den underbara vintern!!
TREVLIG HELG!!

Hedgren sa...

Skönt med en kontakt med "verkligheten".. Det behöver man! Livet fortsätter därute och innan du vet ordet av är du tillbaka! Håll ut!

Kram!

Panter sa...

Bloggblad: Just nu regnar snön bort, så typiskt. Här börjar ju sportlovet nu. När min syster konfirmerades i slutet av april för länge sedan var det snöstorm. Det är väl bara till att acceptera att så här omväxlande är vädret numera.

Londongirl: Det var gott att träffa dem allihopa. Jovisst är det vår allé. Jag hoppas allt ett tag till på vintern och gläds samtidigt åt ljuset.

Elisabet: Så sant, det är en lycka att trivas på jobbet.

Linda: Det är ju inte vår än, så lite snö kunde ni allt få ha där söderöver. Kattkort.... jag ska försöka:)

Tina: Att jag inte är oumbärlig det vet jag, men jag saknar dem. Det gläder mig också att en alldeles nyutbildad lärare fick vikariera.

Annika: Jag fick ett så fint kort då när jag arbetade sista dagen för några veckor sedan. Det har jag lagt i sparahögen.
Fotot är taget på vår veranda.

Hedgren: Det är nog ändå tur att jag bor en bit ifrån:)
Jag håller ut :)

londongirl sa...

Bilden är så vacker....och så när jag nu kommer på att jag glömt klicka upp den och gör det blir jag så glad. Det sitter ju fågelholkar i flera av träden!

Det ska du veta att det gör det i våra träd ute på lilla skäret också. I varenda en bor det någon också hela sommaren. :-)

Panter sa...

De där holkarna har både vi och Barbro full koll på. Det är mest talgoxar och blåmesar i dem, men vi har haft ett flugsnapparpar också.