Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.24 januari, 2009

Helg

Inte så många måsten, märklig känsla. Jag kanske till och med vänjer mig vid detta, vad det lider. I går i ett sms till en jobbarkompis skrev att jag förstår inte hur jag ska klara av att inte jobba en hel termin. När jag tänker på det får jag tårar i ögonen. Jag är förmodligen knäpp eller så är jag lyckligt lottad som gillar mitt jobb så mycket.Ute är vädret så hemskt att både katter och hund vände i dörren. Hunden tittade länge på mig innan han vände ( han kanske tyckte att jag borde övertala honom) och återgick till sömnen i kökssoffan. Vi får väl ta oss samman , han och jag, för ut måste han ju. Det slog mig att jag snart inte varit ute någon längre stund på nästan en vecka. Det känns i huvudet.


I dag får bli en sån där dag då jag pysslar klart med allt som ligger och skräpar här och där. Jag är duktig på att få ett hem att se bebott ut, om man säger så :)
Senare ska vi på kalas och fira småkusinerna. De små fyller 16 och 18 år, inte på samma dag utan det blir liksom mittemellan födelsedagarna. Det blir god mat och tårtan har jag redan provsmakat, en kasserad som var lite bränd i kanten.

Det blir nog en bra lördag, bara jag får lite syre i kroppen och hjärnan känns pigg igen.
Såklart blir det en tulpanbild. Jag fick 20 rosa tulpaner, när jag kom hem i tisdags. De känner mig väl, min familj. Är det förresten någon som vet, hur man ska göra, för att hindra tulpanerna att växa så mycket i vasen?

Ha en fin helg alla !

17 kommentarer:

em sa...

Jag har hört att man inte ska ha för mycket vatten i vasen - om det kan hejda växtkraften vet jag inte.
Margaretha

LindaLotta sa...

Vilken bild!!
Tulpaner är favoritblomman, så är det bara :)
Precis som em skriver så ska du inte ha så mycket vatten i vasen, bara några cm på botten.

Tycker nog att du ska se det som om du är lyckligt lottad :)
När jag tänker på min kommande frånvaro så känns det bara underbart, dels pga anledningen så klart(!) men det är så fruktansvärt rörigt på jobb så det ska bli riktigt skönt att slippa det...

Stor kram!

Mildamakter sa...

Jag bara älskar dina tulpanbilder även om jag inte är så förtjust i tulpaner för övrigt. Den här bilden är helt enkelt ljuvlig, jag har återvänt till din blogg flera gånger redan bara för att se på bilden

Bloggblad sa...

Tack för det uttrycket! "Bra att få ett hem att se bebott ut" låter betydligt trevligare än att stöka till det som jag gör. "Släpp där du står" känns som en rubrik på vårt hem.

Tuvstarr sa...

Oj vilket väder ni måste ha om även hunden vill vara inne. Här hade vi lite solsken idag efter en regnig natt som har tagit bort en stor del av snön. Tulpaner är verkligen vackra, men jag har hellre narcisser i vasen, eftersom de växer inte längre. Dessutom älskar jag gula blommor. Egentligen älskar jag alla saker som är gula, jag har en gul bil, en gul väckarklocka, gula sockor... :-)
Jag gillar dina tulpanbilder (även om de är inte gula) och tipset med bara lite vatten ska jag berätta till min mamma som har tulpaner i vasen.

Ingela sa...

Att ställa tulpanerna svalt på natten lär också vara bra. Och man ska inte ha dem i närheten av ett fruktfat eftersom många frukter avger etylengas som får allt att mogna snabbare. Det är därför man kan lägga ett äpple eller en tomat tillsammans med omogna frukter, t.ex. avocado om man vill få dem ätfärdiga.

Humlan sa...

Förutom lite vatten, så ska vattnet vara kallt och låta dom stå svalt på natten.
Själv älskar jag när tulpanerna växer och slingrar sig i vasen, tyvärr förstör man ofta det snygga arrangemanget när man ska byta vatten... det blir aldrig lika snyggt när jag själv försöker få dom att hänga snyggt över vaskanten och slingra sig åt alla håll.

Hedgren sa...

Lite vatten som sagt och sval nattsömn.
Kommer ihåg när jag var hemma hos min mormor och skulle hämta saft i skafferiet och möttes av ett fång tulpaner. "Men mormor, har du tulpanerna i skafferiet?" "Ja, fru B kommer i morgon och jag vill att de ska hålla sig..."
Just så!

londongirl sa...

Jag ser att du redan fått tipset om lite vatten och kallt... Jag brukar dessutom byta vatten på dem ofta och då ge dem nytt kallt.

Men jag håller med Humlan...jag tycker om när de drar iväg också. Det är liksom olika stadier som har sin charm det med.

"Bra på att få ett hem att se bebott ut" är jag med. ;-)

Ha det gott och trevlig lördagkväll!

Elisabet sa...

Inga problem; jag bara gör dem kortare.

Vissnar dom, så får dom vissna.

HusEtt sa...

Vilken underbar bild! Jag har ibland en isbit eller två i mitt tulpanvatten!

anna of sweden sa...

Du är absolut lyckligt lottad som
trivs så bra med ditt jobb!

Tulpanbilden är alldeles underbar!

Ha en skön söndag!

Panter sa...

Margaretha: Det har jag också hört, men då måste man ha jättekoll så att vattnet inte tar slut.

Linda: Jag frossar så i tulpaner att jag faktiskt är glad när det är dags för påskliljor.
Jo, så tänker jag med att vore det tråkig stämning på jobbet, då kanske jag hade varit därifrån med lttare hjärta än nu. Du har ju bara ljuvligheter att se fram emot.

Milda: Så bra att det finns någon variant av tulpan du gillar. jag är gald att jag kan stå till tjänst :)

Bloggblad: Ja, det är en inställningsfråga det där. Det finns väl en och annan som i min närhet som tycker att din rubrik passar här med.

Tuvstarr: Riktigt äkta skitväder var det igår.
Gula blommor... ja någon enstaka gillar jag men en hel rabatt, nä... jag har fotat gula blommor också, så nästa får bli en sådan.

Ingela: Det vet jag ju egentligen, fast jag inte gör det. Hrmm, nu får jag klura ut ett bra ställe, för se jag fick en ny bukett i går kväll.
Frukt och blommor är väl separerade här hemma.

Humlan:Kallt vatten har jag med. Det är väl bara att acceptera att de blir som de blir. Det är jättesvårt att få någon ordning på en gammal bukett.

Hedgren: Hade vi haft kvar vårt gamla skafferi hade de nog fungerat finfint.

Londongirl: Jag får nog träna på att tycka att det är charmigt med vingliga tulpaner.
Du, det är så skönt att höra att det finns fler som har denna egenskap, nu är vi tre i alla fall.

Elisbet: Det har jag också försökt, men då tycker jag attde tappar livsgnistan helt och jag vill ju verkligen att de ska stå en dag eller två till.

Tina: Iskallt alltså :) De är tacksamma fotoobjekt tulpaner.

Anna: Jag är nog det, lyckligt lottad och då ska man ju inte gråta...
Tack!
Ska göra mitt bästa, den lär bli lång i alla fall söndagen (se inlägget ovan).

Ingela sa...

Jag var sjukskriven i 10 veckor för ett par år sedan och hade samma känsla som du när jag påbörjade den perioden. Jag gillar mitt jobb och har lätt för att bli väldigt engagerad i det, så det kändes svårt.

Men se det var mycket lättare än jag hade trott. Jag skrotade omkring och gjorde inte mycket nyttigt. Hade jag haft tid till förfogande under andra omständigheter hade jag säkert städat alla skrymslen, röjt vind och skrubbar samt renoverat minst halva huset. Men nu fanns jag bara till och det var bra för mej.

Panter sa...

Jag hoppas att jag kan hantera det, men riktigt säker är jag inte då jag har svårt att klara ett helt sommarlov.
jag försöker se det som ett jobb, en tid då jag ska ta hand om mig själv och intetid för att tex röja stalloftet.

Anonym sa...

.....fast lite produktiv verksamhet kanske bara är bra :-))

clabu sa...

..sade maken !!!