Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.10 januari, 2009

Helgens planer

Motion, arbete och lite bloggande så ser de ut.
Glashalt ute, trist för jag hade gärna gått en l å n g promenad idag. Det kan behövas efter tre dagar inomhus och ett slappt jullov. Den enda friska luft jag andats in de sista dagarna är när jag gått till och från bilen.
När det är sådant här tristväder under vinterhalvåret, känner jag ibland att då kan jag lika gärna bo i stan. Där finns det i alla fall belysning och det är också sandat. Jag får motionera på annat sätt i stället, på cykeln och kanske crosstrainern inomhus. Den friska luften ... tja jag får väl sätta mig på verandan med en kopp kaffe en stund.

Annars är det arbete som gäller, planering, lite rättning och massor att skriva inför elevernas utvecklingssamtal. Jag tror jag räknade till totalt 98 omdömen.

Däremellan hinner jag nog med några bloggrundor. Dem ser jag som avkoppling och belöning.

Hoppsan! Vi har visst en födelsedag att fira också, maken fyller i år i morgon. Tur att jag redan fixat present :)

Bilden ovan är en illustration som en elev gjort till det arbete vi håller på med i historia.

6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Ja visst är det jobbigt med halkan? Jag spänner mig när jag är ute och går och motionsrundan blir till en värkande kropp. Men frisk luft gör ju annars susen, så jag måste dra på broddarna och ge mig ut. Hoppas du får en skön helg!

Tussegumman sa...

Jag tänker skaffa mig halkskydd så att jag inte bryter mig/Ha det gott/Kramar Tussegumman

Tuvstarr sa...

Så duktig du är. Jag har det riktigt mysigt i ögonblicket, min älskling sover på soffan och katten ligger på IKEA-gungstolen (och drömmer om mössjakt tror jag).
I alla fall så har jag tid och ro för en liten bloggrunda.
Ta det lite lugnt i helgen.
Mach`s gut.

londongirl sa...

Här är det upptinat och halt om vartannat. Läskigt med alla isfläckar. Precis som Eva skriver går man och spänner sig när man går och det är ju inte bra.

Vad många omdömen du har att skriva! I min klass är det bara 26 elever och det räcker mer än väl.

Ha en bra helg!

Bloggblad sa...

Oj... tur att jag inte har så många elever... räcker gott med de få jag har att skriva om.

Här blir ingen promenad i dag som det var tänkt, får väl göra en mental promenad bland bloggarna...
Halsen kliar så förskräckligt. Men, jag känner idag att det nog bara är skönt att känna att jag lever... fy så ledsen jag har varit över Mette och Cornelias man.

Panter sa...

Eva: Jag blir likadan, för jag spänner mig så när det är halt. Idag är det om möjligt ännu tristare, så någon frisk luft blir det inte.

Tussegumman: Jag har haft broddar, men de är borta eller om jag gav dem till svärmor...

Tuvstarr: Duktig, vet jag väl inte... jag bara måste. Just nu är jag alldeles ensam och det är skönt det med ibland.

Londongirl: Just den här sortens vinter är jag så gärna utan. Många omdömen blir det, när man har flera ämnen och grupper, men det ska väl ordna sig tänker jag.

Bloggblad: Jag har väl totalt 53 elever, men i flera ämnen och det ska ju bedömas utifrån mål i varje ämne, så det är ett pyssel som kräver att jag är noga. jag vet ju så väl hur jag reagerade på nä mina barn fick undermåliga omdömen, som "Trevlig och glad!". Det får det gärna stå också, men jag och andra föräldrar vill ju veta hur det går.

Jag har också läst och allt sånt gör ju en extra påmind om att vara rädd om de sina och sig själv och att ta vara på livet nu. Sorligt är det.