Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.25 juni, 2009

Ännu en härlig dag

Den här fina rovfågeln letade mat i hagarna runt oss häromdagen. Maken fotade och han tror att detta är en brun kärrhök. Någon som vet?

Sexton grader i skuggan klockan sju ger en vink om hur det kommer att bli idag.
For hem i förrgårkväll från ett sommarfagert Halland till ett riktigt grönt Skaraborg. Fortsätter värmen så lär det snart bli bränt. Björkarna börjar sloka såg jag i går på kvällsrundan.

Jag åkte hem, för att ta hand om hund, katter, växter och hus. Resten av familjen är på andra ställen. Maken är just nu i Hälsningland, men har siktet inställt på Östersund, äldsta dottern är i Malmö och yngsta är i Göteborg. Hon smsade just och berättade att hon var på väg ut i skärgården. Det verkar var helt rätt ställe att vara på idag.
Jag ska ägna dagen åt att vattna och slipa, betsa och olja utemöbler. Det sista känns som ett riktigt Sisyfosarbete. Jag gjorde det för tre år sedan och jag vet att kroppen kommer att kännas som den gått igenom en mangel, men det blir fint och jag försöker betrakta det som träning.
Några timmar ska jag nog ligga i min solstol och försöka komma in i Expedition L av Erlend Loe. Det går lite trögt, men jag tror att det beror mer på mig än boken.

Jag saknar kameran som är i Hälsningland. Hade jag haft den hemma så är det inte säkert att jag hade tagit ett enda foto, men nu är lusten stor. Varför är man sån?

15 kommentarer:

LindaLotta sa...

Välkommen hem igen.
Jag har slarvat med kameran jag med, vet inte varför. Ser så mycket och tänker, och sen är det liksom borta...
Idag blir det några ärenden, det finns tunna, tunna moln på himlen så jag passar på :)
Egentligen skriker huset efter en städning, men jag hör så dåligt på det örat.

Panter sa...

Städa kan man göra mulna dagar. Jag tycker att mina långa lediga dagar fylls av en massa, så jag hinner inte riktigt allt jag tänker. Det kan ju i och för sig bero på att jag gör allt i mycket långsam takt

reneesfotoblogg sa...

Det är ett lustigt fenomen. Aldrig ser jag så mycket och fantatiskt vackra vyer att fotografera som när jag är ute och åker utan kameran.
Ha det gott i det ljuvliga vädret!
mvh R

Annika sa...

Åh vilket väder ni har nu!
Som jag hoppas att det kommer att hålla i sig tills jag kommer på söndag!
Ja, jag skulle också sakna kameran om jag vore du!
Jättemkt.
man blir ju smått beronde av den!

Bloggblad sa...

Jag gissar samma som du - såg nåt liknande och beskrev den för en kollega som kan det där, och han trodde det var en, eftersom jag såg den flyga rätt lågt över bäckravinen.

mossfolk sa...

Ja, men visst är det typiskt!
Jag kan vandra runt med kameran i fickan eller väskan en hel dag utan att ta en endaste bild. Men är det inte med -oj vad jag saknar den då!
Likadant med den stora. Självklart dyker det upp en massa bra fotoobjekt som den skulle varit utmärkt till, när den inte är med.

HusEtt sa...

Fin rovfågel det där! Ska be Maken titta i fågelboken och se om han kan hjälpa er. Kameran har blivit ett måste!

HusEtt sa...

Maken har studerat fågelboken och jämfört och tror att ni tror rätt :-)Kärrhök alltså.

londongirl sa...

Tror också på Kärrhök efter att ha studerat mina fågelböcker.
Kan förstå att du saknar kameran...det skulle jag också göra även om jag är inne i en period då det inte blir så mycket fotograferat.

Men idag åt jag lunch i ett solglittrande Stockholm med en annan bloggmadam och kände mig sååå duktig som faktiskt fick med mig kameran och dessutom tog några knäpp. :-)

pralinen sa...

Känner igen kameralängtan, själv grunnar jag på en ny för att alltid vara sugen på bildbevis...

Rosvikstjejen sa...

Jag är så sur på min kamera som inte tar de bilder som jag ser och vill att den ska ta. Kanske vore på sin plats att köpa en ny och låta ungarna ta över den gamla.

Skickligt att hinna ta kort på pippin.

Härliga dagar det är just nu.

Amber sa...

Ni tycks vara väldigt duktiga fotografer både maken och du!

Förstår att du saknar kameran, men det är väl som med paraplyet - man har det med och gnäller över att det inte regnar "bara för att man tog med paraplyet". Men NÄR det regnar är man glad att det är med. NÄR man ser det som ska bli en bra bild, är man glad att kameran är med.

Du vet, våra försäkringar som vi betalar i onödan för det mesta, känns det som. Det går ju inte att betala bara innan det händer...

Am I right or am I right? :-)

Panter sa...

Renée: skönt att höra att jag inte är ensam.

Annika: Jag tror det håller i sig ett tag till. Det är verkligen riktig sommar.

Bloggblad: Vråkar, duvhökar och sparvhökar känner jag igen och nu har jag tittat så mycket på den här att jag tror jag lägga brun kärrhök till listan. Det är kul att känna igen fåglar.

Mossfolk: Precis så är det. jag hade under en period alltid den lilla kameran med mig, men det är mycket roligare att använda den stora kameran.

Tina: Japp, kärrhök. Häftigt att ha dem så nära.

Londongirl: Jag såg dina fina bilder av SommarStockholm. Tur att du hade kameran med.

Pralinen: Välkommen hit! Kameralängtan är ett väldigt bra ord.

Rosvik: Lite så känner jag med den lilla kameran. Många kort togs på Kärrhöken... alla blev inte lika bra:)

Amber: You are right. :)

Mian sa...

Jajamän, en fin brun kärrhök, en hane.

Panter sa...

Mian: Hur ser man skillnad på hane och hona?