Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



21 juli, 2007

Utställning

I under sin korkek, förlåt björk. Han har också haft semester.
Nu är den dock över, vi människor fokuserar på utställningen och
han är mest glad över alla hundar han ser.
Här följer några bilder från förra årets utställning.
Kameran var med idag, men jag tog inte ett kort, hade händerna fulla med koppel.
Jag hade fullt upp med att styra upp I, som verkligen vill hälsa på alla.
Idag var det defilering och enskild bedömning. Det är här man verkligen har chansen att visa upp sin hund på bästa sätt. Hunden ska beskriva när den är uppställd och sedan visa sitt gångverk. Det gick ganska bra idag, men just gåmgverksmomentet kunde varit bättre. Bilden ovan är från förra året, då I tävlade i valpklass.
Efter den enskilda bedömningen är det konkurrensbedömning, då alla hundar är i ringen samtidigt och här tittar man på helheten, hundens gångverk och kondition. Här kan man plocka placeringar, om det vill sig. Detta är från förra årets valpklass tikar. Nr 3 är vår uppfödning.
Konkurrensbedömningen för vuxna hundar är en lång och nervig historia. Lite beroende på hur många hundar det är så kan det ta 30 -45 minuter. Hundar visas i skritt och trav och då går det undan. Just schäfrar ska ligga på hela tiden och då behövs det stöd utifrån, så en schäferutställnng är en mycket högljudd tillställning. Som ägare visar man inte sin hund själv, utan stöttar utanför ringen. Det innebär att det till varje hund kanske finns två ägare som springer som tokar runt ringen och på alla möjliga och omöjliga sätt försöker få sin hunds uppmärksamhet. Ringen i morgon är nästan en hel fotbollsplan, så det är inte bara hunden som ska ha kondis.

Så imorgon gäller det. Det var många väldigt fina hundar med, så ...

Uppdatering - söndag
Utställningsresultataet kan numera betraktas som en historisk parantes. Det kunde allt ha gått mycket bättre, men jag är nöjd ändå. Hunden skötte sig bra och det är samma hund nu som i morse...
Gjorde några intressanta iakttagelser, som får bli ett eget inlägg vad det lider. Just nu efter en utställningshelg på 20 timmar är jag rätt less, så nu lämnar jag detta för ett tag.

3 kommentarer:

Linda sa...

Jösses vad du ska springa imorgon :)
Håller tummarna för att allt ska gå bra.
Klart att I vill hälsa på alla hundar :)

Villa Nian sa...

Hoppas allt går bra imorgon! Du lär få lite motion :-)

Anonym sa...

Hunden kommer igen. Även solen har sina fläckar!