Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.28 november, 2008

Att det ska vara så svårt!Bilar har i regel fungerande belysning och det är självklart att byta lampa om bilen blir enögd. Varför är det inte lika självklart att fotgängare och cyklister behöver synas? Varför är många beredda att riskera livet på det sättet?
Igår kväll höll jag på att tränga en mörkklädd motionär i diket. Jag såg honom först på 15 - 20 meters avstånd. Hade jag inte haft en bil bakom mig, hade jag tvärnitat och förmodligen råskällt på honom. Hur kan man bara tro att man syns på en icke upplyst väg klockan sju en kväll sent i november.
Mer om reflexer kan man läsa här.

Hur är det? Har ni köpt nya reflexer i höst?

8 kommentarer:

Tuvstarr sa...

Precis så tycker jag. När vi är på en vandring så har vi alltid små röda blinkljus med och när det bli mörk så fäster vi de på ryggsäckerna och i handen har vi en liten ficklampa som vi knäppar på när en bil kommer emot. Det koster inte mycket, men är en stor plus i säkerheten.

Lilla B sa...

Jag kör med reflexväst när jag är ute och går i mörkret. Är det bara en kortare sträcka blir det dinglande reflex i ett snöre. Alltid en ny varje år! Blir rabiat galen när jag träffar på mörkermännen/kvinnorna som är ute och går. Tror de möjligen att de är självlysande?

Panter sa...

Tuvstarr: Förnuftigt och det kostar som sagt inte mycket.

Lilla B: Vi har nog samma humör du och jag i alla fall när det gäller stollar :)
Jag tror inte att särskilt många tänker på att reflexer är så känsliga, nästan som färskvaror.

Hedgren sa...

Oh, jag håller med! "Redig" som jag är så slänger jag alltid ut reflexen så fort det blir mörkt. Även på stadens trottoarer.

Turtlegirl sa...

Mitt skräckexempel i samma område är en november för några år sedan.

Jag var på väg hem på sena em från besök norröver. Möter då en lastbil på den smala och krokiga (!) väg 62 längs Klarälvdalen och ser då en kvinna gå med en barnvagn på den
s m a l a vägrenen utan reflex. UTAN, notera utan i beckmörkret!!!

Så där var vi tre i bredd, min bil, en lastbil och en kvinna med barnvagn....det gick bra men jag ångrar även idag att jag inte stannade och frågade vad hon tänkte med och gett henne den reflex som jag hade i min jackficka.
Vems fel hade det varit om det hänt något ????

Redig här också och är flitig med reflex. En billig livförsäkring!

Go helg på Dig!

Panter sa...

Hedgren: Framför fler medvetna och rediga människor i trafiken!

Turtlegirl: Vilken hemsk upplevelse! Skönt att allt gick bra. Trevlig helg du med!

Mildamakter sa...

Yep, köpte två nya på apoteket i fredags.

Jag har alltid två reflexer i snören hängande ut från mina fickor när jag cyklar...och givetvis har jag cykellyse både fram och bak också! ;o)

Panter sa...

Fint Milda! Jag visste väl att bloggare är förnuftiga människor.