Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.03 november, 2008

Dimridåer

Inga lätta dimslöjor som häromkvällen, utan riktig råkall tjocka är det ute nu. Dottern som varit ute på vägarna med bilen, var lycklig över att hitta hem. (Hur hittar djur?) Om det är likadant i morgon bitti kanske jag slipper åka till jobbet...:) Jag tror att jag bara varit hemma en gång p g a vädret och det var när snöstormen - 97 (?) såg till att vi vackert stannade inomhus en dag. Första dagen, eller rättare sagt morgonen, efter en längre ledighet, är vidrig. Hela kroppen skriker Jag vill inte! Det går över, det vet jag ju och snart är det fredag igen.
Innan dess ska vi "klara av" valet i USA, tyska verb i presens, diktskrivande, väder och klimat och slutklämen på Asienavsnittet, som handlar om Kina.

Apropå dimridåer frågade en av mina elever: Tror verkligen folk i USA att presidenten fixar allt han lovar? Sådana frågor gör mig glad.


10 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vilken ljuvlig bild!

Lycka till i morgon! Jag sliter vidare med svenska språket...

Tuvstarr sa...

Tyska verb i presens, det låter jobbigt. Jag har väl själv mina problem med den svenska grammatiken, men jag tror ändå att svenska är lättare att lära sig (lättare än tyska alltså).
Du jobbar som tyska-lärare?

Jättefin bild har du tagit igen - vilken underbar stämning.

Ich wünsche dir eine schöne Woche.

Evas blogg sa...

Vilken klok elev! Och vacker bild.

Panter sa...

Bloggblad: Det borde jag också göra, med tanke på hur jag slinter på tangenterna här på bloggen...väldigt galet blir det ibland.

Tuvstarr: Det är värre med perfekt:) Jag tror också att tyska är svårare, fler former och fler regler. Jag tycker att du är jätteduktig på att skriva svenska. Japp, jag har tyska för nybörjare i 12 - 15 års åldern.
Danke gleichfalls!

Eva: Vissa insikter är viktiga :)

Annika sa...

Japp du Panter, idag är det VALDAG och jag tycker det känns i hela atmosfären...Köerna utanför skolorna är enorma. Röstningen förväntas slå rekord. Ett sådant historiskt VAL!!!!
Jösses, det är nervöst...

Nej, jag tror inte folk förväntar sig att USAs president ska kunna fixa allt, även om det låter så i kamapanjer o reklam...

Det ska bli skönt när det är över, minst sagt. Känner mig lite less på alltihopa. Måtte det nu bara bli som vi vill...

G'Obama!!

Fin bild du har idag!!

Panter sa...

Annika: Valkampanjerna blir ju så intensiva, att man blir helt matt, men spännande är det.
Ang. elevens fråga, så tror jag att det verkligen för honom var en insikt just då, att man kan omöjligen lova och hålla så mycket, att det här med politik inte alltid är vad man först tror.

londongirl sa...

Bra fundering där av din elev! :-)

Bloggblad sa...

Tuvstarr och Panter: Jag som undervisar i svenska som nytt språk, tycker att tyskan är betydligt enklare, där finns ju klara och tydliga regler med undantag. I svenskan finns det undantag utan regler... Mängder med små detaljer som jag inte kan hitta förklaring till, trots att jag är ganska bra på svensk grammatik.

En- och ett-ord... Det finns en regel - men den kräver att man vet vad ordet heter i plural... och det vet man ju oftast inte när man inte kan svenska så bra.

T.ex. Jag hittar ideligen sånt som är superkrångligt och konstigt för mina elever.

Nu när jag har en liten ny tysk tjej är det jättekul - jag tränar upp min gamla knackiga tyska riktigt rejält. Tänkte göra en liten bloggfilm nån dag om hur det går till....

Panter sa...

Londongirl: Det är sådan upplevelser, som ger guldkant i vardagstillvaron.
Bloggblad: Det ligger något i vad du skriver. Svenskan är inte så genomskinlig som tyskan, men jag har ändå en känsla av att tyska innehåller fler, om än tydliga, regler. Lyckost dig! Du vet att jag är avundsjuk :)

MissMagicGirl sa...

Det är så vackert med dimma!