Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



30 april, 2008

Valborg



Jaha ja...

Känns som om det kan kvitta, men trevligt att ha några dagar ledigt i alla fall.


Bilden har jag lånat från www.fotoakuten.se

28 april, 2008

Vad månde det bliva?




Barnbarnet är helt vansinnigt intresserad av "potboll". Mycket märkligt då det inte finns någon i hans omedlbara omgivning som är intresserad alls. Mina syskon med familjer är däremot lika hysteriskt bollintresserade, men dem träffar han bara på kalas ibland. Jag fattar inte detta. Att spela fotboll och se det på teve är livet. En fotbollsmatch på teve är lika kul som "Bompa".
Jag är oerhört imponerad av bollbehandling och fokusering.
Klicka gärna på bilderna.


27 april, 2008

Ytterligare en helg

Just den här solen fräste till i Kattegatt i torsdagskväll precis när vi städat klart.


Det är rofullt att bara få vara vid havet. Det senaste dagarna har inneburit återhämtning och lite större förhoppningar om vår framtid.


Jag lyssnade på ett föredrag i fredags som gav mig lite mer tro på vår framtid, klimatet till trots. Föreläsaren skall snart dokterera på klimatfrågor och talade så att vi alla begrep. Visst ser det mörkt ut, men det finns nog en framtid. Om det är politiker eller marknadens aktörer som ska påverkas var doktranden och meterologen(se nedan) oense om. Strunt samma tänkte jag, om alla påverkas , tar ställning och agerar i rätt riktning kan det bli resultat.


Resten av helgen gick i långsamhetens tecken. Maken hade gjort det mesta i trädgården, när jag var på kurs . Jag har lagat ett mål mat, diskat för hand (det är vilsamt) några gånger och lite förstrött bläddrat i den nya VI- tidningen. Jag har tänkt på rättningar en gång (men nu är de väldigt påträngande) och hela tiden önskat att jag skulle vara ledig minst en vecka.
Lördageftermiddag kröntes med trevligt besök av Elisabet och pensionatsföreståndaren.


Detta är helgen då våren verkligen kom. Björkarna måste ha slagit ut på natten mellan lördag och söndag. Vitsippsmattorna längs vägarna är bedårande och här hemma har det verkligen vuxit i rabatterna. Scillan och vitsipporna i besån sjunger på sista versen, samtidigt som fler gullvivor blommar och jag såg också några förgätmig i i skydd av jasminbusken. SMHI:s prognos ser lovande ut och det känns verkligen som om de goda dagarna fortsätter.

Det blir barfota i sandalerna hela veckan :)

23 april, 2008

Kusten nästa!

Det ska bli så skönt att åka till havet. Det är en speciell känsla att äta frukost och se ut över Kattegatt. Vi åker i morgon eftermiddag, så vi hinner nog precis städa efter vinterns inneboende, läs möss, innan mörkret faller.
Jag hoppas så klart, att de där regnskurarna som syns på prognoskartan, just är skurar, som faller någonannanstans. Jag tror att jag säkert vet hur det blir, när jag åker från Varberg på fredageftermiddag, för sista föreläsare på kursen är just en meteorolog, en av mina favoriter inom det gebitet faktiskt.

Äldsta dottern ansluter från Malmö och sedan hoppas jag verkligen att Elisabet kommer över på fika.
Visst låter det som om jag får en toppenhelg!

22 april, 2008

Sandaldags

Det blev inga bara ben och fötter.... tyvärr. När jag insåg att jag var tvungen att skrapa frost från bilrutorna i morse tvekade jag. Detta jag ångrade framemot dagen.
Femton grader i solen när jag åkte hem och det kändes verkligen som om fötterna kokade i skorna.
Jag antar att jag inte är tillvand än. Kyliga mornar sent i september är ju inget hinder för bara fötter i sandalerna.
Så i morgon, då minsann!
På skolan har fläkt- och värmesystemet fått fnatt, så vi kôvnar (som man säger häromkring) nästan.

Aldrig är det riktigt lagom:)


Nu är det bara en och en halv arbetsdag kvar, innan vi åker till Halland. Ta i trä! Det behövs, för jag vill inte ställa in det igen! Jag har inte ledigt, utan ska så lämpligt på kurs i Varberg på fredagen.

21 april, 2008

Möten, möten och möten

I dag åkte jag hemifrån klockan 07.00 och anlände hem igen femton timmar senare.
Samverkansmöte, lektioner och föräldramöte har stått på dagens program.

Kan dessvärre inte påstå att det känns som om jag mött någon idag, men möten har jag bevistat.
Lite trist är det allt, så här när jag tänker efter. Att vi liksom inte riktigt möts...

Övertid? Näpp, i mitt jobb kallas det förskjuten arbetstid....
Som tur är händer det inte för ofta, så jag överlever.
I morgon hinner jag nog njuta av vårkvällen.

Hoppas solen lyst på er alla och att det är så varmt att det känns som om det vore läge på bara fötter och ben. Jag funderar allvarligt på det inför morgondagen. Återkommer med rapport i morgon.

20 april, 2008

Vanlig söndag





Jo, det är sant! Några få gullvivor blommar. De är så små, så små. Kan riktigt se hur de huttrar i minusgraderna om natten. Det kanske inte är så märkligt med gullvivor nu, men jag bor i ett köldhål, så här är det mesta senare än hos grannen.






















Solen har bestämt sig för att skingra molnen och nu känns det med ens lite bättre. Märkligt hur snabbt jag ställer in mig på vackert väder.
Köpte nya penséer i går. De gamla överlevde inte sista vinterpärsen. Jag gillar blått i alla nyanser och nu hittade jag några fina. Var lite rädd att det skulle vara utplockat eller ve och fasa slut, för det prunkar vårblommor i krukor vart än jag ser.















Yngsta dottern kom hem i går och det såg ut precis som vanligt på köksgolvet. Nu har hon förflyttat röran en våning upp.
Pratade nyss med Malmödottern, som just nu är i Östersund ( jo, jag vet, det verkar lite krångligt) om sommarjobb, som hon inte har något än och om motivation. Det är så svårt att läsa när man man är måttligt intresserad av ett område. Jag förstår det , fonetik är inte alltid det mest intressanta som finns. Lateraler, vibranter och spiranter... inte kommer jag ihåg särskilt mycket av det. Det jag emellertid kommer ihåg är att det var en rolig tenta; salen var full med svettiga studenter (det var i maj) som så tyst som möjligt försökte ljuda sig fram till svar och hitta var och hur ljuden bildades.
(Den röda pallen ovan har varit med mig i hela mitt liv...)

Idag är jag och Blogger inte överens...

19 april, 2008

Helgkänsla

vaknar tidigt
solen i ögonen
glömt rullgardinen
yoghurt och hallon
skånerost
frostig gräsmatta
skatorna bygger nytt bo
ivrigt hundtramp
Är du klar nån gång då?
bitig, frisk luft
morgonkonsert i träden
rådjursspaning,
alltså hunden, inte jag
mera skånerost
hungrig katt
tittar på stryktvätten
längtar till klockan tre
Londondottern anländer hem

och vårkänslor
några innanfönster är borta
härligt att kunna vädra igen

och
gräsmattan är klippt!

17 april, 2008

Segt

Är så trött att det känns som om min hjärna är inbäddad i vadd.
Återkommer när både jag och hjärnkontoret är i form igen.
Här gläder jag ingen med mitt gnäll.

Tröttast

Jag gillar verkligen inte prov
i synnerheten inte rättningen

Nu måste jag sova.


Uppdatering (6.52)
Varför ska det vara så svårt att somna, när man är alldeles slut?
Det blir en tuff dag i dag,
men
det är sol!

Trevlig dag alla pigga och trötta!

16 april, 2008

Yes!

Det är onsdag.
Jag har fått en oväntad sovmorgon.
Solen skiner.



Vad mer kan man begära?

15 april, 2008

Grattis!




Idag hissar vi flaggan för Linda .

Jättemånga grattiskramar!

Hålla näsan ovanför vattenytan


Kvällspromenaderna är guld värda. Vi går med kamera och hund, vilket innebär att en av oss alltid kommer på efterkälken. Det ser nog roligt ut om man betraktar det på avstånd.
När jag går hinner jag verkligen uppleva naturen. I går såg jag mina första tussilago på nära håll. Jag har ju noterat att de finns i dikeskanterna, när jag svischar förbi. Att de nästan skulle vara överblommade innan jag hann med, är allt lite trist.
Med kameran i handen blir upplevelsefokus något annorlunda. Jag hade aldrig kikat närmare på flygplanet eller ens kommit ihåg det, om jag inte hade tagit kortet.

Att gå en sväng är det allra bästa sättet att orka hålla näsan ovanför vattenytan.

14 april, 2008

Mod

Hon är modig Barbro, lite rädd, men kaxig. Det har förekommit noskontakt inomhus två gånger. Jag tror allt detta fixar sig på sikt. Izo, aka Grisen, är så ivrig och nyfiken och kan inte begripa varför han ska var försiktig.

13 april, 2008

Snart halvvägs in i april


Efter en disig morgon, så har vi ägnat åt oss åt diverse trädgårdsarbete. Krattor kan användas till mycket...
Det är på sätt och vis skönt att våren tvekar, när man jobbar så mycket. På det här sättet hinner jag ju med lite bättre. I rabatterna tycks de flesta perenner överlevt vinter, så jag ska nog röja lite ordentligt där i eftermiddag.
Jag ska däremot inte besöka någon plantskola på ett par veckor än, eftersom det finns stor risk att jag handlar... mycket. Det spar jag till efter Hallandshelgen i slutet av april. Då ska jag besöka Fritz blommor i Halmstad. Ett och annat kan jag nog köpa med mig hem, men det är väldigt inspirerande att gå där och bara titta.






12 april, 2008

Äntligen helg!

Ute är det 0,6 grader och det faller snöblandat regn, föga inspirerande, men vitsipporna i bersån blommar! Jag lyckades nyss övertyga katten om att det visst går att vara ute... en liten stund i alla fall. Den här helgen var egentligen vikt för ett Hallandsbesök, men eländigt väder och tvåårigt barnbarn verkade inte som bästa kombinationen, så vi är hemma. Tittar jag ut genom fönstret, så känns det beslutet bra. När jag tittade in på smhi:s sida verkar det luta åt trädgårdsarbete i morgon. Skönt (ta i trä) att detta blöta elände, som pågår ute, ska försvinna snabbt. Jag får njuta av vitsipporna i morgon. Idag blir det strykning och annat kul...

De ovan är inte från min trädgård, utan jag har lånat bilden. www.fotoakuten.se är en riktigt bra sida, där det finns en hel del fint att titta på.

11 april, 2008

Fredag och 11 grader på hemvägen

Den känslan är nästan oslagbar; värme och och en heel helg framför sig!
Åtminstone en sovmorgon, lite trädgårdsarbete och mer skolarbete står på helgens program.
Utöver det så har jag en massa bloggar att läsa i kapp.
Det blir bra, även om inte allt är färdigrättat. Det mest akuta är fixat och jag andas lite lugnare nu.

07 april, 2008

Jag bara måste

fuska lite och smygblogga... Så här såg månen ut hemma hos oss i kväll.

Det kanske var en sådan måne som inspirerade
Beethoven till att skriva Månskenssonaten.


Brrr, det ska ju vara vår!

Ny arbetsvecka och det kanske är tur för mig att det inte förutspås så himla fint väder, för då skulle det vara svårt att sitta vid bordet och rätta.
Nu börjar jag närma mig vägs ende och den mentala piskan över ryggen gör sig påmind. Somliga utmanar sig själv med köp/shoppingstopp, jag får införa ett bloggstopp, tills jag verkligen har betat av mina högar. Nä, det är inte samma högar som jag visade sist. Rättningshögar är som sorkhögar i trädgården, de ploppar upp lite överallt.

Det här kommer att bli svårt...nu är det upp till bevis. Jag kanske har en liten rest självdiciplin gömd någonstans.

Förhoppningsvis är det verkligen vår, när jag är klar för denna gången.

06 april, 2008

En slags besvärjelse






Det vänder.
Is i magen och tålamod.

Kortet tog yngsta dottern i somras.

Detta skriver jag medan regnet fullkomligt vräker här
och
Londondottern för fullt söker jobb i snön (!) därborta.

Näe

Regn, regn, regn
sova, sova
säng, säng, säng


Jag satsar nog på någon timmas sömn till.

05 april, 2008

Hårt arbete





Från dagens promenad


04 april, 2008

Blått


Det ringlar en bäck utför jordkällaren.
En bred bäck.

När vi flyttade hit för dryga 25 år sedan, planterade jag några scillalökar på jordkällaren.
Tålmodigt har vi väntat
Nu får vi belöningen.




03 april, 2008

2008 års utgåva är här

Idag kom den; 111 sidor om stängsel, pålar, stolp och slanor.
Jag blir lika förvånad varje gång.

Undrar egentligen hur många kilo papper i olika varianter vi får varje månad.

01 april, 2008

I min brevlåda

Detta hittade jag i min brevlåda igår. Jag har inte läst det förut och tycker att det är värt att dela med sig av. Vissa av punkterna är väldigt roliga. Det tjorvade lite med texten, när jag kopierade brevet , men jag hoppas att jag lyckats rätta till det mesta.

***********************************************************************************


John Cleese's "Letter to America" 15 02 2008



Dear Citizens of America,


In view of your failure to elect a competent President and thus to govern yourselves, we hereby give notice of the revocation of your independence, effective immediately.

Her Sovereign Majesty, Queen Elizabeth II, will resume monarchical duties over all states, commonwealths and other territories (except Kansas, which she does not fancy), as from Monday next.Your new prime minister, Gordon Brown, will appoint a governor for America without the need for further elections. Congress and the Senate will be disbanded.

A questionnaire may be circulated next year to determine whether any of you noticed.To aid in the transition to a British Crown Dependency, the following rules are introduced with immediate effect:


1. You should look up "revocation" in the Oxford English Dictionary.Then look up "aluminium," and check the pronunciation guide. You will be amazed at just how wrongly you have been pronouncing it.


2. The letter 'U' will be reinstated in words such as 'colour','favour' and 'neighbour.' Likewise, you will learn to spell 'doughnut'without skipping half the letters, and the suffix "ize" will be replaced by the suffix "ise."


3. You will learn that the suffix 'burgh' is pronounced 'burra'; you may elect to spell Pittsburgh as 'Pittsberg' if you find you simply can't cope with correct pronunciation.


4. Generally, you will be expected to raise your vocabulary to acceptable levels (look up "vocabulary"). Using the same twenty-seven words interspersed with filler noises such as "like" and "you know" is an unacceptable and inefficient form of communication.


5. There is no such thing as "US English." We will let Microsoft know on your behalf. The Microsoft spell-checker will be adjusted to take account of the reinstated letter 'u' and the elimination of "-ize."


6. You will relearn your original national anthem, "God Save The Queen",but only after fully carrying out Task #1 (see above).


7. July 4th will no longer be celebrated as a holiday. November 2nd will be a new national holiday, but to be celebrated only in England. It will be called "Come-Uppance Day."


8. You will learn to resolve personal issues without using guns, lawyers or therapists. The fact that you need so many lawyers and therapists shows that you're not adult enough to be independent. Guns should only be handled by adults. If you're not adult enough to sort things out without suing someone or speaking to a therapist then you're not grown up enough to handle a gun.


9. Therefore, you will no longer be allowed to own or carry anything more dangerous than a vegetable peeler. A permit will be required if you wish to carry a vegetable peeler in public.


10. All American cars are hereby banned. They are crap and this is for your own good. When we show you German cars, you will understand what we mean.


11. All intersections will be replaced with roundabouts, and you will start driving on the left with immediate effect. At the same time, you will go metric immediately and without the benefit of conversiontables… Both roundabouts and metrification will help you understand the British sense of humour.


12. The Former USA will adopt UK prices on petrol (which you have been calling "gasoline") - roughly $8/US per gallon. Get used to it.


13. You will learn to make real chips. Those things you call french fries are not real chips, and those things you insist on calling potato chips are properly called "crisps." Real chips are thick cut,fried in animal fat, and dressed not with catsup but with maltvinegar.


14. Waiters and waitresses will be trained to be more aggressive with customers.


15. The cold tasteless stuff you insist on calling beer is not actually beer at all. Henceforth, only proper British Bitter will be referred to as "beer," and European brews of known and accepted provenance will be referred to as "Lager." American brands will be referred to as "Near-Frozen Gnat's Urine," so that all can be sold without risk of further confusion.


16. Hollywood will be required occasionally to cast English actors as good guys. Hollywood will also be required to cast English actors as English characters. Watching Andie MacDowell attempt English dialoguein "Four Weddings and a Funeral" was an experience akin to having one's ear removed with a cheese grater.


17. You will cease playing American "football." There is only one kind of proper football; you call it "soccer". Those of you brave enough, in time, will be allowed to play rugby (which has some similarities to American "football", but does not involve stopping for a rest every twenty seconds or wearing full kevlar body armour like a bunch of Jessies - English slang for "Big Girls Blouse").


18. Further, you will stop playing baseball. It is not reasonable to host an event called the "World Series" for a game, which is not played outside of America. Since only 2.1% of you are aware that there is a world beyond your borders, your error is understandable and forgiven.


19. You must tell us who killed JFK. It's been driving us mad.


20. An internal revenue agent (i.e. tax collector) from Her Majesty's Government will be with you shortly to ensure the acquisition of allmonies due, backdated to 1776.



Thank you for your co-operation.

John Cleese



********************************************************************************
Glömde att nämna att jag fortfarande är på språng. Därför blir det bara sporadiska besök i den här världen. Just nu klurar jag ut ett prov i tyska... ja jisses vad man kan roa sig en onsdagkväll.

Första dagen i april

Denna dagen har hittills mest inneburit glädje:

Sol och fågelkvitter

Elever som bara vill gå uuut

11 grader på hemvägen

Tvätt på tork på linan mellan träden


men dessvärre har vår stationära dator med alla kort(!) meddelat att den vill inte vara med längre...
Jag hoppas att det är en tillfällig släng av vårtrötthet, som går att kurera.