Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



30 oktober, 2006

Snart: Allahelgona - Halloween

Vad vi nu än väljer att fira, blev jag lite glad över detta arrangemang, som jag såg hos Fritz för några veckor sedan. Svart och orange tycker jag många gånger blir hårt och fel, men här var det ganska OK. Förresten: Firar ni? Vad och hur i så fall?

8 kommentarer:

Lilla B sa...

Vi firar ingetdera. Om något skulle firas så bleve det Allhelgona. Inte Halloween. I våra trakter är det definitivt på utdöende. Dagis håller fortfarande på.Annonserna i tidningen med spökjox till salu blir färre, likadant i butikerna.

Linda sa...

Vi "firar" Allhelgona genom att tända ljus på gravarna på kyrkogården.
Halloween firar vi genom att ge alla busfrön godis :)

Elisabet. sa...

Jag firar inte nånting av det .., pappa ligger begraven hemma i Västerbotten och halloween har jag aldrig brytt mig i.

Anonym sa...

Vi firar inget heller. Det man inte växt upp med känns bara tillgjort och konstigt.

Anonym sa...

Vi firar Halloween. Det hr jag gjort sen jag kom till USA, firade aldrig i Sverige. Tycker om den helgen. Främst därför att det är så otroligt kul att pynta upp trädgården med diverse läskiga saker. Igår karvade vi pumopr, och ikväll den 31 ÄR det Halloween så alla barn går runt och knackar dörr och får godis. Titta in på min blogg, ska lägga ut en massa bilder ikväll, after the fact! Allhelgona är också en fin och efertänksam helg, så vackert med alla ljus på kyrkogårdarna runt om i den kalla nord.

Lena sa...

Jag tycker också att det är skönt att det allra värsta kommersiella kring Halloween lagt sig. I den näraliggande staden genomför gymnasiets estetelever riktiga spökvandringar för hugande familjer och andra. Det tycker jag är trevligt.
Alla Helgonahelgen blev lite mer påtaglig för mig när mina föräldrar dog, men de är begravda i en minneslund så det känns lite knepigt. För två år sedan dog en av mina bästa arbetskamrater väldigt hastigt och oväntat precis innan denna helgen, så att "fira" är inget för mig. Det får bli stillsamt, många ljus och lugn.

Amber sa...

Jag sjunger Mozarts Requiem med min kör - högtidligt och fint. Något vackert, oftast ett requiem sjunger vi på allhelgona.

Lena sa...

Högtidligt och fint, precis så ska det vara, tycker jag med.