Lilla B och Eva: Höstskyar och sjöar går inte att motstå. Har kikat på era bilder också. Det är väldigt roligt att fotografera när resultatet motsvarar verkligheten.
Jill: Ungskokt lax: Lägg en laxsida i en ugnsäker form. Smörj formen med smör först. Lägg laxen med skinnsidan neråt. Salta, 1- 2 tsk beronde på laxens storlek. Täck formen med folie. Koka i ugen i 200 grader i ca 20 minuter enl. receptet. Jag låter alltid laxen stå i ugnen längre, 20 minuter räcker inte, en sisådär 30- 40 minuter beroende på laxstorleken. Klart!
Ungskokt lax blir inte så torr, det är en klar fördel.
6 kommentarer:
Det var ju som det stinnaste Kinder-egg!
Trodde ett ögonbick att du stannat till vid min sjö. Snarlikt var det.
Härlig bild! Ja visst är det vackert nu. Jag har också varit på fotorunda idag. kan bara inte låta bli.
Lilla B och Eva: Höstskyar och sjöar går inte att motstå. Har kikat på era bilder också. Det är väldigt roligt att fotografera när resultatet motsvarar verkligheten.
Lilla B: Just den här sjön heter Bysjön ochh den finns i Valle härad, närmsta "ort" är Skärv.
Recept på god lax?
Jill: Ungskokt lax:
Lägg en laxsida i en ugnsäker form.
Smörj formen med smör först.
Lägg laxen med skinnsidan neråt. Salta, 1- 2 tsk beronde på laxens storlek.
Täck formen med folie.
Koka i ugen i 200 grader i ca 20 minuter enl. receptet.
Jag låter alltid laxen stå i ugnen längre, 20 minuter räcker inte, en sisådär 30- 40 minuter beroende på laxstorleken.
Klart!
Ungskokt lax blir inte så torr, det är en klar fördel.
Skicka en kommentar