Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



28 januari, 2008

Nu är jag lite glad

Lärarförbunden och SKL har kommit överens. Skönt att det inte blev mer långdraget, med varsel och annat .
Nu minskade min förmodade arbetsbörda något.

Kvar är "bara" de strukturella förändringarna, som arbetsgivaren i min kommun kallar det, när det handlar om neddragningar och ev. uppsägningar. Inget jag ser framemot, men just nu är jag glad över kvällens ja.

5 kommentarer:

Lilla B sa...

Visshet ger ett mått av lugn även om det man fått veta ibland är sånt man egentligen inte vill veta. Ovissheten är ett gungfly för själen

Tankevågor sa...

Hade hört att det skulle komma ett bud natten som var och så blev det ju också. Efter ett års förhandling! Den manifestation och demonstration som skulle äga rum i Stockholm för lärarlönerna är nu avblåst.

Ska det bli omorganisationer i din kommun som påverkar ditt jobb?


Läste om pjäsen här nedan. Han är rolig Moliere och Classe Malmberg måste ha varit som gjord för den rollen. :)

Lena sa...

Lilla B: Ovissheten är som ett gungfly för själen; det var en mitt-i-prick-mening!

Londongirl: Det är skönt att det är över, sedan är jag inte helt hundra på att det är ett jättebra avtal, men säkert ett av det bättre vi kunde få. I min kommun minskar elevunderlaget OCH samtidigt ska vi dessutom spara. Det kan bli en 3-4 tjänster som försvinner på min skola.
Teaterföreställningen var toppen!

Unknown sa...

Jag fullkomligt älskar att gå på teater. Jag och Londongirl brukar försöka ta oss iväg lite då och då. Moliere med CM, kan det bli annat är bra?!

Man undrar ju lite över vårt nya avtal????? Det är fortfarande alltför mycket som hänger löst. Jag har alltid hoppast att de ska lösa förskollärarnas situation i skolan. Men det kommer väl aldrig att ske. VI får vara glada om vi får upp lönen.
Undrar lite över arbetstiden oxå. Undra hur de har tänkt där. Nå ja det är väl bara att följa utvecklingen.

Lena sa...

Rosvik: Avtalet ja, det enda jag är säker på är att den lägsta procentsatsen , golvet, är ett tak i min kommun. Arbetstiden ja, utgångsläget är ju knepigt. Arbtesgivaren ser inte/ vill inte se all tid vi gör. Vill inte förstå att kvalité tar tid och där någonstans ska vi mötas. Jag är inte särskilt förhoppningsfull.Förskollärarna i skolan har en trixig situation, jag vet.