Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



04 december, 2006

Om att kasta pärlor för svinen

(Jag har lånat bilden från Suderbys herrgård)
I morgon ska jag äta julbord,

två gånger

Det är sant;

ett mitt på dagen

och

ett på kvällen.


Jag som inte är särskilt förtjust i julmat....

7 kommentarer:

Linda sa...

ååå, jag kunde gått i ditt ställe, jag ÄLSKAR julmat, för att inte tala om alla goda ostar på slutet, då man håller på att spricka...

Lilla B sa...

Två låter lite mastigt. Tänk på såna som jag som fullkomligt älskar julbord. Två stycken och sprängningen är nära...
Om man inte är så där riktigt överförtjust så äter man väl bara lite lagom. Men två. Det är onödigt mycket.

Celia sa...

Åh, jag förstår dig precis! När jag blir bjuden på julbord som är dyrt och överdådigt, så får jag dåligt samvete över att jag inte uppskattar det mer. Men själva stämningen är trevlig, att sitta där med alla människor som verkligen gillar julbord, och som tycker om att sitta där alldeles sprickfärdiga av mättnad :)

Annika sa...

Jo, det är lätt att överdosera på julmat. Du får äta lite av det du tycker bäst om. Jag skulle gärna ha bytt med dig :-)
Vacker miljö ser det ut att vara också!

Gordon sa...

Hej! Jag riktigt avundas dig! Tyvärr är jag lite sent ute, men jag hade gärna ersatt dig på ett av de båda julborden ... Detta gäller alltså bara mig, Bengt - och INTE mina hundar BARON och FALSTAFF (som nog inte hade mått så bra av julbord ...)

Det Mörka Hotet sa...

Okeeeej, då: jag ställer väl upp - vilken tid skal jag ta åt dig...?!


Samuel

Lena sa...

Alla: jag valde bilden från Suderby - där jag inte varit - just för stämningen skull, precis som Celia skriver. Julmat är för mig för mycket, på gränsen till frosseri, när jag tittar på andra. Tappar liksom matlusten. Jag lovar att säga till nästa gång - vem kan nästa onsdag? För då är det dags igen. Knepigt att jag som är måttligt förtjust blir bjuden på tre julbord och maken som verkligen uppskattar det hela inte kommer i väg på något alls.