Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



21 december, 2006

Ärligt talat

Julen är omgiven av så många föreställningar, men jag tror helt säkert att Elsa Beskow har påverkat min. Hur är det med er andra? Vad bär ni med er?

3 kommentarer:

Lilla B sa...

Julen i mitt föräldrahem var väldigt "julig". Förberedelser en masse. Julbak, silverputs, städning, pyntning, julkrubba mm mm. Jag tyckte det var spännande och roligt då. Försöker inte likna den julen. Min mamma var hemma och hade bra mycket mera tid än vad jag har. Vi gör lite light-jul. Alla verkar trivas med det.

Lena sa...

Ungfär så resonerar jag också, men hade jag möjlighet, dvs ork, tid och lust så bleve det nog en Elsa Beskowjul, faktiskt.

Amber sa...

Min mamma putsade och fejade och bakade så hon var alldeles slut när väl julafton kom. Jag ser till att det ser ungefär likadant ut på ytan, men jag lägger inte ner lika mycket tid, dels för att jag inte är hemmafru, som hon var, och dels för att det är stämningen som räknas inte snyggt-i-skåpen.

Med mitt jobb har jag oftast fått mer än nog av julmusik långt innan jul, så jag lyssnar på annat då.

Jag avstår från julbord innan jul om jag kan och njuter på julafton i stället.
Vi firar hos min f d svärmor, dvs sonens farmor, och där ska det dansas runt granen innan maten och vara långdans runt våningen (det är skillnad på de som säger våning och lägenhet, minsann). Det får man stå ut med.