After Eighttårta ca 10 pers
Kaka
200 gr mörk choklad
200 gr margarin
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Glasyr
25 gr margarin
1 dl grädde
20 plattor After Eight
Ugn 175 grader
Smörj form med löstagbar kant
Bryt chokladen i bitar, smält med margarinet i kastrull på svag värme
Vispa ägg och socker poröst
Tillsätt vetemjöl och chokladblandning
Rör till jämn smet
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Obs! Kakan ska ej vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten tas bort.
Smält ingredienserna till glasyren i kastrull på svag värme. Låt den svalna och tjockna något innan den bres på kakan.
Servera med vispad grädde.
****************************************************************
Detta är en lyxvariant av kladdkaka och det är den stora mängden mörk choklad och After Eightglasyr som gör tårten (eller eg. kakan).
Jag använde 85% choklad. En sats glasyr räckte till två kakor.
Det krävs mycket grädde fär den är mäktig och stark.
4 kommentarer:
Tack för recept!
Mums det här låter gott och inte så krångligt. Tack för den!
Vilka härliga bilder här undertill!
Det strålar lycka om studenterna när de rusar ut från skolan... :)
Vilken god kaka - den får nog testas trots att jag inte är någon kakfantast... Alltså att att baka, äta går bra! :)
TACK: jag älskar nya recept - speciellt från bloggvänner - TACK!
DMH/Samuel
Skicka en kommentar