Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



16 juni, 2007

After Eight


After Eighttårta ca 10 pers

Kaka
200 gr mörk choklad
200 gr margarin
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl

Glasyr
25 gr margarin
1 dl grädde
20 plattor After Eight


Ugn 175 grader
Smörj form med löstagbar kant

Bryt chokladen i bitar, smält med margarinet i kastrull på svag värme
Vispa ägg och socker poröst
Tillsätt vetemjöl och chokladblandning
Rör till jämn smet

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Obs! Kakan ska ej vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten tas bort.

Smält ingredienserna till glasyren i kastrull på svag värme. Låt den svalna och tjockna något innan den bres på kakan.

Servera med vispad grädde.
****************************************************************
Detta är en lyxvariant av kladdkaka och det är den stora mängden mörk choklad och After Eightglasyr som gör tårten (eller eg. kakan).
Jag använde 85% choklad. En sats glasyr räckte till två kakor.
Det krävs mycket grädde fär den är mäktig och stark.

4 kommentarer:

Lilla B sa...

Tack för recept!

Tankevågor sa...

Mums det här låter gott och inte så krångligt. Tack för den!

Linda sa...

Vilka härliga bilder här undertill!
Det strålar lycka om studenterna när de rusar ut från skolan... :)

Vilken god kaka - den får nog testas trots att jag inte är någon kakfantast... Alltså att att baka, äta går bra! :)

Det Mörka Hotet sa...

TACK: jag älskar nya recept - speciellt från bloggvänner - TACK!


DMH/Samuel