Mitt i livet, tänker för mycket enligt somliga och ständigt på jakt efter bra bilder.



25 augusti, 2006

Listor

Jag har försökt att sluta skriva listor, tyckte att jag kunde behöva träna den delen av hjärnan.Det har väl gått ganska bra, tror inte att jag missat så mycket och det var inte så svårt att sluta. Jag var nog snudd på världsmästare i denn ädla sysselsättning - om ni tror att en lista är en lista så har ni fel.
Hursomhelst känner jag idag ändå ett behov av en lista, det är lite körigt och jag litar inte riktigt på personalen som bemannar hjärnkontoret på fredagar. Så här är min lista:


  • Hämtat passet -Japp, i god tid dessutom redan igår. Jag ser ut som en förrymd straffånge. Undrar hur det går i Frankrike, men Främlingslegionen har kanske inte någon filial på Korsika
  • Förlängt boklån på biblioteket - Åtgärdat, det är försmädligt med straffavgifter.
  • Apoteket - köpt tre olika sorters Compeed, lika många olika sorters huvudvärkstabletter och plåster på rulle. Man kan tro att jag kommer att skada mig, men det är som med regn, har jag paraplyet med, så regnar det inte.
  • Packat- nej inte än, vad behövs egentligen? Det får allt bli en separat lista, en underavdelning så att säga. De övriga två resenärerna packade redan i går...
  • Vilka böcker ska jag ha med? - Det beror på hur mycket väskan väger, sedan jag packat kängorna. Stefan de Vylders bok måste med, boken ska vara läst till kursen i slutet av september.
  • Riktigt kaffe och vattenkokare - Jag överlever nog inte utan. Undrar hur det ska gå i Uganda om ett halvår? Kaffe, riktigt kaffe, är min stora last.
  • Adressbok- Nja..jag tror inte det. Numera tycker jag att det är så svårt att hitta frimärken utomlands. Dessutom kommer ju jag hem väldigt snart.
  • Hur är det med räkningarna? Får leta igenom posthögen så att jag inte missat någon. Maken får ta ansvar för denna ytterst trista detalj. Det är för mycket månad kvar i slutet av lönen, när väl eländet är betalt.
  • Stryktvätten i en stor meterhög? Jag gillar ju att stryka, men tiden..
  • Har jag skrivit alla vikarieinstruktioner eller måste jag maila? Det får duga.
  • Ja visst ja, läxschemat! Jag får väl fundera och filura lite, så att eleverna får en rimlig situation. Maila!

Uppdaterad

Packat klart. Väskan väger precis 15 kg. Det blev fem böcker. Inget kaffe, hur ska det gå? Jaja, återvänder jag inte till bloggen så vet ni.

Semester - jag ska promenera, som en jobbarkompis uttryckte det.

Vi hörs!

4 kommentarer:

Lilla B sa...

Ha det bra! Rapporter kommer väl så småningom om kaffesukt mm?

Bloggblad sa...

Ha det så trevligt!
På vårt bibliotek behöver man inte betala - man blir bara avstängd. Fråga mig, jag vet... :)

Lena sa...

Lilla B & Bloggblad: Tack! Text och bilder ska jag väl lyckas få ihop om ngn vecka.

Anonym sa...

Ha det så kul! Vad svårt att välja mellan kaffe och böcker. Kaffe skulle nog vinna i mitt fall trots att jag älskar att läsa.